Demänovská Dolina 90, Demänovská Dolina
Szlovákia

+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00-tól
Kijelentkezés
10:00-ig

Háziállat
Tiltott
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Ingyenes

Szálláshely szolgáltatásai

Ingyenes WiFi

A szálláshelyről

A Chata Koliesko 1 235 m tengerszint feletti magasságban található a Jasná Chopok síterepnél. A turistaház 1948 óta fogad vendégeket és működése során a híresen jó éttermének köszönhetően az Alacsony-Tátrába látogatók körében ismertté vált. Alapításakor hagyományos hegyi túristaházként (vagyis chataként) üzemelt, ma pedig egy olyan népszerű családi vendégházként várja a látogatókat, amely megőrizte a régi hagyományokat.

A Chata Koliesko ideális kiindulópont túrázók és síelők számára is, hiszen a legközelebbi sípálya csak 50 méterre található. A Jasna pályarendszer számos felvonójának köszönhetően a Chopok, csúcs északi és déli oldala is besíelhető. Érdemes ellátogatni a Demänovská jégbarlangba (7,5 km) is, illetve a környék látnivalóit felfedezni.

Hol fogok aludni?

Szállása a faházban található autentikus hangulatot idéző 9 szoba egyikében lesz, amelyek fából készült bútorokkal, TV-vel, WiFi kapcsolattal és saját zuhanyzós fürdőszobával felszereltek. A szobák közül háromban pótágy elhelyezésére is van lehetőség a gyermekek számára.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A félpanziós reggeli és a kétfogásos vacsora különféle helyi fogásokat is kínál a vendégek számára. A tulajdonosok büszkék az étterem a hagyományos házias ízeire, amit a hegyi kunyhó autentikus fából készült berendezései, kandallója, díszítése és családias légköre egészít ki.

A Travelking által ellenőrizve

“Szeretek visszajárni a Chata Koliesko-ba, különleges hangulata és érdekes története van. Ez egy családi panzió, amely generációról generációra szállt, és a múltban még le is égett. Szeretem, hogy télen egyenesen kisétálhatok az ajtón sícipőben, nyáron pedig remek kiindulópont a túrázáshoz. A séf itt maga a tulajdonos, Kšiňan úr, aki nagyon jól főz. A Kolieskóban ettem a legjobb sült bordát életemben. A tulajdonos és a személyzet kedvessége igazi családi légkört teremt.”

Fotók az itt töltött időről
Peter Kóša - A Travelking társtulajdonosa
Személyesen ellenőrzött: Október 2021