Szeretne egy kicsit kiszakadni a mindennapokból? Legszívesebben elvonulna kedvesével és kettesben töltene egy pár napot? A szlovákiai Kriván-csúcs alatt található glamping jurtában megteheti! Fedezze fel, hogyan éltek elődeink, persze a húst sem kell majd a nyereg alatt puhítani, és a szalmazsák helyett kényelmes ágyon hajthatja álomra a fejét. Reggelivel és privát szaunával várják, a természeti környezet pedig elbűvöli majd.

A szálláshelyről

A Jurta pod Kriváňom a kis Vavrisó faluban található, mintegy 10 km-re Liptótól, a Magas- és az Alacsony-Tátra határán. A gyönyörű hegyvidéki környezet vonzza az aktív kikapcsolódás szerelmeseit. Nyáron a régió a túrázók és a természetbarátok, télen pedig a síelők és snowboardosok valóságos paradicsoma. Egy hegyvidéki kirándulás után az eredeti jurta kellemes szállást biztosít, ahol privát szaunában pihenhet és élvezheti a kilátást a lenyűgöző Kriváň-csúcsra.

A környéken rengeteg attrakció várja Önt. A fiatal és idősebb felfedezőknek egyaránt örömet okoz a közeli Anna mésztufabarlang (16,5 km), amely Szentiván (8 km) településen rejtőzik. A barlang belsejébe lenyűgöző túrát tehet. Látogasson el a Lucski vízeséshez (33 km), a Jánska völgybe (15 km), vagy a Szentmáriai víztározóhoz (20 km). A tapasztaltabb túrázók a Gyömbér (53 km) vagy a Chopok (54 km) csúcsot is meghódíthatják.

A régió történelmének felfedezéshez látogasson el a Liptói Örökség Múzeumába (6 km) vagy a Szlovák Természetvédelmi és Barlangászati Múzeumba (16 km). Ha vízi szórakozásra vágyik, látogasson el a Besenyőfalvi Aquaparkba (29 km) vagy a fantasztikus Tatralandia Aquaparkba (19 km), ahol 13 medence, és számos vízi csúszda várja.

A tél Liptó környékén ugyanolyan varázslatos, mint nyáron. A síelők, sífutók és snowboardosok itt ideális feltételeket élvezhetnek a téli sportokhoz. A havas szórakozást a Németporuba (17 km), a Jasná síközpont Alacsony-Tátra (27 km) vagy a Lucsivna Síközpont (35 km) sípályáin élvezheti. Télen a környező vidék mesebeli tájjá változik, így érdemes a ropogós hóban egy kisebb sétára indulni.

Hol fogok aludni?

Szállása egy eredeti mongol stípusú jurtában lesz - amely egy kör alakú sátor, amelyet fa oszlopok tartanak. A jurta Mongóliában készült, és a helyi hőmérsékleti viszonyokhoz igazították, így biztosan nem fog fázni. Több réteg ponyvából, a hőszigeteléshez használt juhfilcből áll, így kinn tartja a hideget, benn a meleget, miközben 'lélegzik'. Ha kilép pedig a Kriváňra nyíló gyönyörű kilátásban gyönyörködhet.

A jurtában legfeljebb 4 fő fér el. A felszereltséghez tartozik egy összecsukható franciaágy és két összecsukható fotel, amelyek pótágyként szolgálhatnak. Használhatja továbbá a dohányzóasztalt, a polcokat, a konyhasarkot felszereléssel és vízzel, a vízforralót és a lávaköves gázkandallót, amely a melegről és a romantikáról egyaránt gondoskodik. Hogy igazán jól érezze magát a jurtában, kávé, és tea bekészítés, meleg papucs és néhány társasjáték is a kényelmét szolgálja a hosszú estéken.

A kertben van egy száraz WC és egy kézmosó vízzel a kézmosáshoz vagy egy rövid mosakodáshoz.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

Amikor reggel az ikonikus Kriváňra néző kilátással ébred, ízletes reggeli várja Önt. Élvezheti az édes és sós süteményeket, friss zöldségeket és gyümölcsöket vagy sajtot és felvágottakat. A reggeli lakomát forró kávéval, teával vagy egy pohár frissítő gyümölcslével egészítheti ki.

Hol kapcsolódhatok ki?

A környező hegyekbe tett kirándulásokról visszatérve a privát finn szauna várja, amelyet a jurta kertjében talál. Nincs is jobb, mint zavartalanul pihenni, hagyni, hogy a fáradt test felmelegedjen, és kikapcsolni az elmét. A szaunában addig pihenhet, ameddig csak akar, mivel a csomag korlátlan belépést tartalmaz.

Ne felejtse el a szaunát technikai okokból előre lefoglalni (érkezés előtt előmelegítése szükséges).

Mi teszi egyedivé a szálláshelyet?

A nyári hónapokban értékelni fogja a kültéri kandallót és a napelemes fényekkel kiegészített kiülőt. A kempingszékeket és az asztalt is használhatja, így este a természet hangjait kényelmesen élvezheti elalvás előtt a kertben.

Jurta Pod Kriváňom

Jurta Pod Kriváňom

Nová ulica 344/6 , Vavrišovo
Szlovákia

A szálláshely üzemeltetője:
Mgr. Michaela Kučerová Cégjegyzékszám: 50911635


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
15 €/éj ellenében bevihető - csak kis és közepes
Akadálymentesség
Részlegesen akadálymentes
Parkolás
Ingyenes

Szálláshely szolgáltatásai

Szauna

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
0,6 km
Távolság a tótól
20 km
Busz megálló
0,3 km
Aquapark
19 km
Sípálya
17 km
Sífutás
17 km

Utazási tippek

Szentiván

Szentiván Utazási tipp

Szentiván községet semmiképpen sem szabad kihagyni a liptói térség felfedezése során. Ez a település a Deménvölgy kapuja, amely a Stanišovská barlanghoz vezet. A településen számos megmaradt régi templomot (Sentivániovský, Ňáriovský, Templom a víz mögött és sok más) vagy egy fontos szakrális műemléket - a római katolikus Keresztelő Szent János templomot - láthat. A község híres értékes ásványvízforrásairól, amelyek vizét meg lehet kóstolni a természetes Kaďatermálforrásban vagy a nyilvános Raj termálfürdőben. Gyermekeivel tegyen egy túrát a Park MINI Slovakia-ban.

Deménvölgy
Deménvölgy
Tátra
Tátra
Szentmáriai-víztározó
Szentmáriai-víztározó