Irány a szlovéniai Dobrna település, ahol korlátlan kikapcsolódás várja a nemrég felújított Hotel Švicarija **** szálloda stílusos szobáiban. Utalványunknak köszönhetően ízletes félpanziós ellátásban lesz része, valamint élvezheti a gondtalan pihenést ebben a gyönyörű természetben.

A Travelking által ellenőrizve

“Az egész családunk nagyon jól érezte magát a szállodában. Ez egy igazán csendes fürdőhely, egy gyönyörű parkkal. A Hotel Švicarija szálloda teljesen leveszi az embert a lábáról a varázslatos belső és külső tereivel, épületével. Utalványunknak köszönhetően félpanziós ellátásban részesültünk, így elegendő energiánk volt a környék felfedezéséhez, ami után nagyon jól esett megpihenni a wellnessben. A hűvösebb napokon jól jönnek a forró termálforrások, amelyek kellemes kikapcsolódást nyújtanak a szabadtéri fürdőzéshez.” Teljes értékelés

František Jordán - Marketing csapat
Személyesen ellenőrzött: discount-detail.month-inflected-6 2023

A szálláshelyről

A Hotel Švicarija**** a szlovéniai Dobrna település csendes részén található, amely több mint 600 éves gyógyfürdői múlttal rendelkezik. Tapasztalja meg első kézből a szlovén termálvíz jótékony hatását Szlovénia egyik legszebb szállodájában, amelynek 1872-ben épült épületét 2023-ban teljesen felújították.

A híres Terme Dobrna gyógyfürdő mindössze 200 méterre található a szállodától. Kösse össze a kellemes gyógyvizes medencékben való pihenést a több mint 200 éves fürdőparkban tett sétákkal. A parkban tett séta során 6 energiapontra bukkanhat, amelyek jótékonyan hatnak a fizikai és mentális panaszokra egyaránt. A park közepén található a pavilon, ahol megkóstolhatja a híres helyi gyógyvizet is.

Dobrna környéke főként dombos vidékekből áll, amelyek ideálisak a túrázáshoz és a kerékpározáshoz. A szálloda közelében egy 2,8 km hosszú túraútvonalhoz lehet csatlakozni, amelyen könnyen felfedezheti a helyi természetet az információs táblák segítségével. A jelzett túraútvonalak elvezetnek például a Drenovec vízeséshez (10 km), a Celje várhoz (18 km) vagy a Vovk malomhoz (3,5 km). A gyönyörű kilátásért kiránduljon el a Stolpnik kilátóhoz (15 km). Ha a nagyobb kihívást jelentő túrák kedvelője, mássza meg a Paški Kozjak (7,5 km) vagy a Špik (8,8 km) hegyet, amelynek csúcsa alatt található a szép Szent Jost plébániatemplom.

Velenje (10 km) városa az azonos nevű középkori várral és a Szlovén Szénbányászati Múzeummal szintén remek kirándulóhely. Ha egy kis kikapcsolódásra vagy sportolásra vágyik, a festői Velenje-tó gyönyörű természetes strandja is megér egy látogatást.

Hol fogok aludni?

Szállása egy elegáns kétágyas vagy franciaágyas szobában lesz, amely privát, tágas zuhanyzós fürdőszobával, WC-vel és hajszárítóval van felszerelve. Ezen kívül szekrény, íróasztal, smart LED TV, széf, valamint kávé- és teafőző is a rendelkezésére áll. Nyáron értékelni fogja a légkondicionálót, télen pedig a padlófűtést a fürdőszobában és a folyosón. ITermészetesen ingyenes internet-hozzáférés is a rendelkezésére áll.

Van még egy kétágyas szoba kanapéval, mely egy fő részére pótágyként is használható.

Választhat tágasabb családi szobát is, ahol akár két, legfeljebb 15 éves gyermekkel is megszállhat. A szobák egyformák, melyek két franciaággyal rendelkeznek.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A szállodában kiváló félpanziós ellátásban lesz része. Minden reggel bőséges büféreggelit fogyaszthat el, amely hideg és meleg ételek széles kinálatát tartalmazza svédasztalos büfé formájában, ahol friss péksüteményeket, gyümölcsökett, tojást és kedvenc forró italát is elfogyaszthatja. A reggelit az elegáns Café Vita-ban szolgálják fel, ahol a nap további részében házi készítésű süteményeket és péksüteményeket is megkóstolhat. A hab a tortán a szállodát körülvevő vidékre nyíló mesés kilátás, amely hozzájárul a nyugodt hangulat megteremtéséhez.

Az ebédet és a vacsorát a Kamin étteremben fogyaszthatja el, ahol mindenféle kulináris különlegességekkel várják, mint például tökéletesen elkészített steakekkel, halakkal, tésztákkal és friss salátákkal. Tegye teljessé étkezési élményét egy pohár finom borral.

Hol kapcsolódhatok ki?

Teljes feltöltődésre és kikapcsolódásra számíthat. Látogasson el a közvetlenül a Hotel Švicarija területén található szaunavilágba és a fedett medencéhez. Korlátlanul használhatja a Hotel Vita szálloda termálmedencéit is, amely mindössze öt perc sétára van a szálláshelyétől. Az ott található Arbora SPA finn szaunákat, török szaunákat, jégbarlangot és gyógyító termálvizet tartalmazó medencéivel kényezteti majd.

Mi teszi egyedivé a szálláshelyet?

Akik egy kis testmozgásra vágynának, nyugodtan ellátogathatnak a szálloda épületében található modern fitneszterembe.

Hotel Švicarija ****

Hotel Švicarija ****

Dobrna 54 , Dobrna
Szlovénia

A szálláshely üzemeltetője:
Terme Dobrna d.d. Cégjegyzékszám: 5053587


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00-től
Kijelentkezés
11:00-ig
Háziállat
25 €/éj ellenében bevihető
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Ingyenes

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Jacuzzi
Szauna
Extra szolgáltatások
fürdő
Étterem
Játszótér
Fitness
Konferencia terem
Minibár
Hajszárító
Wellness
Fedett medence
Kültéri medence

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
0 m
Távolság a fürdőtől
0,2 km
Busz megálló
0,3 km

Utazási tippek

Dobrna falu

Dobrna falu Utazási tipp

A festői szlovén falu, Dobrna az ország északkeleti részén található, körülbelül egy órányira Maribortól. Úgy vált híressé, mint Szlovénia egyik legrégebbi gyógyfürdője, mivel 600 éves hagyományokkal büszkélkedhet. A dobrnói termálfürdők elsősorban az idegrendszerre gyakorolnak jótékony hatást, de szív- vagy légzőszervi problémák esetén is segítenek.

A helyi termálforrás gyógyító vizének és a környező csodálatos, friss természetnek köszönhetően Dobrna a megfelelő hely a kikapcsolódásra. Dobrna faluban, valamint annak környékén felfedezheti Szlovénia természeti értékeit is. A friss levegő és a természeti gazdagság feledteti minden gondját.

Maga Dobrna falu központja is érdekes sétahelyeket kínál. A legfontosabb látnivaló a 16. századi párizsi Nagyboldogasszony-templom. Ha felfedezné a régiót, a falu közelben, csodálatos erdei környezetben található a több mint 450 éves Vovk malom is.

További információ
Celje vára
Celje vára
Laško fürdővárosa
Laško fürdővárosa
A Stari Grad vár romjai
A Stari Grad vár romjai