Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Szlovéniában található Hotel Švicarija **** szállodáról

Utazzunk Frantisekkel a Travelking csapatának egyik tagjával a Szlovéniában található Hotel Švicarija **** szállodához. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Szlovéniában található Hotel Švicarija **** szállodáról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2023.06.02. - 2023.06.04.
  • Hol szálltál meg?: Hotel Svicarija ****
  • Hol található a szállás?: Szlovénia
  • Kivel utaztál?: A párommal és a lányommal
  • Milyen volt az ellátás?: Félpanziós ellátásban volt részünk
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

Mivel a dél-morvaországi Veselí nad Moravou-ban lakunk, a szlovéniai utazásunk nem volt olyan "hosszú". Kicsivel több mint 5 óra alatt értünk a szállodánkba, a megállókkal együtt. A lányunk (aki 2 éves) miatt hajnali 2-kor indultunk el, így szerencsére szinte végig aludtc, és csak Szlovéniában ébredt fel. Mielőtt megérkeztünk volna a szállodába, megálltunk Celje városában, ami kb. 20 perces autóútra volt Dobrnától. Itt kényelmesen bevásárolhattunk és pénzt is tudtunk felvenni.

A szálloda felé vezető úton megpihentünk a Šmartno-tónál, ahol van egy kávézó és egy gyönyörű játszótér is a gyerekeknek (2-től 15 éves korig).

A tótól Dobrna felé Vojnik településen keresztül ajánlom az utat. A Google maps-nek köszönhetően sikerült lejutni a helyi földutakra, ahol terepjáró nélkül nem sokat lehet tenni (főleg rossz időben). Az útnak ez a része azonban elég izgalmas volt.

Milyen volt a parkolás?

Megérkezésünkkor közvetlenül a szálloda mellett (kb. 50 m-re) parkoltunk le egy őrizetlen parkolóban. Rengeteg hely volt, és nem kellett előre lefoglalni a parkolóhelyeket sem. A tábla jelezte, hogy a Hotel Švicarija **** szálloda parkolóhelye. A parkoló nem aszfalt volt, hanem fehér makadám, aminek "köszönhetően mindenünk csupa fehér volt, a cipőnk, a babakocsi, és az autó is. :) Ezt jó, ha figyelembe vesszük.

Hol szálltatok meg?

Szállásunknak a Hotel Švicarija **** szállodát választottuk, amely a fürdőpark közelében található, amely összeköti a többi szállodát és éttermet (beleértve a partner Hotel Vita **** szállodát is. A gyönyörű parkban nagyon kellemes sétákat lehet tenni, ahol meg lehet kóstolni a híres ásványvízforrásokat és egy kis díj ellenében ásványvízzel töltött poharat is lehet vásárolni. Többféle ásványvíz közül lehet választani (buborékos, nem buborékos, hideg és meleg). A szomjoltás után pedig megmarad emléknek a Dobrna logójával ellátott pohár. Ezenkívül ha egy kis szórakozásra vágyik az ember a parkban teniszezhet (salak) vagy petanque-ot is játszhat. A szálloda kiváló kiindulópont különböző túrázásokhoz is. Az ösvények a környező legelőkkel tarkított hegyeken át vezetnek, ahol igencsak jól jönnek a túrabotok. A szállodából eljutottunk a Drienovec vízeséshez. Magánál a vízesésnél azonban sokkal érdekesebb volt a barlanhoz vezető tanösvény.

A szobánk valóban csodaszép volt, szinte már luxus, amelyet egy nagy, széles ágy uralt, volt egy íróasztal és természetesen egy ízlésesen berendezett fürdőszoba. De ez az egész szállodára jelemző volt. Az épületet felújították, így új pompában ragyoghat a szálloda. Maga az épület is gyönyörű. Amit szintén nagyra értékeltünk, az a szállás mérete. A szálloda kisebb, ezért nincs olyan sok vendég - tökéletes hely annak, aki pihenésre vágyik a szokásos nagy tömeg nélkül. A személyzet barátságossága szintén példaértékű volt. A gyerekekkel érkezőknek gyakran vannak különleges kéréseink, így volt ez nálunk is, amit a szálloda személyzete fenntartás nélkül teljesített.

Mesélj az ellátásról!

Utalványunknak köszönhetően félpanziós ellátásban volt részünk, így a reggelit és a vacsorát svédasztalos formában szolgálták fel. Számunkra ez a lehetőség a legjobb, mivel a kicsi válogatós, ezért ideális, ha többféle étel közül választhatunk. A levesek (kétféle) nagyon finomak voltak, és a vegetáriánusokra (amik a feleségem és én vagyunk) is gondolnak. Mindig találtunk magunknak valami finomat.

Ki kell emelnünk a kiváló süteményeket (különösen a croissantokat). A gyermekeknek etetőszékek voltak előkészítve és a személyzet készenlétben állt a kis balesetek esetén :). A vacsoránál az italok nem voltak benne az árban, ezeket mindig külön kellett megrendelni.

Hol ettetek a környéken?

Napközben általában olyan kirándulásokra mentünk, ahová csomagoltunk egy kis harapnivalót magunknak, így nem próbáltuk ki a környék éttermeit. Viszont ezeket a közeli éttermeket láttuk:

  • Steak & Burger Dobrna - a sör és a burger szerelmeseinek. Remek steakek, amit egyébként a szálloda is ajánlott nekünk.
  • Pod kostanji - pizzéria a templom mellett, mindössze egy kb, 10 perces rövid sétára a szállodától.

Milyen wellness lehetőségek voltak a szállodában?

Közvetlenül a Hotel Švicarija **** épületében kipróbáltuk a finn és török szaunát, amelyek az épület alagsorában találhatók. Ezen kívül a szálloda kertjében található egy pihenőhely egy hűtőmedencével. Igazán nagyszerű volt a csillagok alatt egy napozóágyon pihenni. Minden teljesen felújított volt, a megvilágított zuhanyzók (vízsugár) már csak hab volt a tortán.

A másik wellness-részleg és a medencék a Hotel Vita-ban található. Itt pezsgőfürdő, valamint beltéri és kültéri medencék találhatók (úszómedencék nincsenek). A medencék vízhőmérséklete különböző (valószínűleg a termálforrástól függően). Kora este, amikor a levegő hőmérséklete alacsonyabb, a termálvízben való pihenés nagyon kellemes.

Mi tulajdonképpen csak fürdőköpenyben sétáltunk végig a fürdőparkon. És nem mi voltunk az egyetlenek - gyakori, hogy a vendégek így közlekednek a parkban, ez ad a helynek egyfajta varázslatos gyógyfürdői hangulatot. Papucs helyett azonban cipőt viseltünk, amíg átmentünk a medencékhez. A fürdő használatára egyik szállodában sem volt szükség foglalásra.

Utazás gyerekekkel

A szobánkban volt egy kiságy a lányunk részére, de ő inkább velünk aludt a nagy franciaágyon. Mivel az ágy elég széles volt, így mindannyian kényelmesen elfértünk és jól tudtunk aludni. A svédasztalos menüvel az ételválaszték igazán bőséges volt nekünk és a kicsinek is. Választhattunk levesek, friss kenyér, zöldségek vagy édességek közül. A folyosókon szőnyegek voltak, amin a kicsi imádott szaladgálni. A szomszédos parkban találtunk egy szép játszóteret is, amely a fák alatt van elrejtve, így szinte egész nap ott játszhatnak a gyerekek (még a hőségben is, délig). Elmentünk a közeli Hotel Vita gyógyfürdőjébe is, ahol csúszda, pancsolómedence és egyéb foglalkozások várták a lányunkat.

Egyéb szállodai szolgáltatások

A Hotel Švicarija **** egy kis fitness teremmel is rendelkezik, ahova Emmával mi is elmentünk, aki nagyon boldog volt, hogy velünk "edzhet". A teremben edzőbicikli, elliptikus tréner és futópad állt rendelkezésre. Ezen kívül voltak egykezes súlyzók, tornapad elég felszerelés egy "könnyű" tornatermi edzéshez. Az edzés után pedig nyugodtan letusolhat az ember, az erre kialakított zuhanyzó fülkékben.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

  • A Hotel Vita - nagyszerű medencékkel és wellness létesítményekkel rendelkezik, és csak pár lépésre van a Hotel Švicarija **** szállodától, így akár fürdőköpenyben is átsétálhatnak a vendégek.
  • Tegyen egy kellemes sétát a Spa Park-ban, ahol megkóstolhatja az ásványvízforrásokat, vásároljon egy poharat is emlékbe.
  • Játszótér Dobrna-ban, ahol a gyerekek a nap bármely szakában jól fogják magukat érezni.
  • Menjen végig a Drienovec vízeséshez vezető tanösvényen , valamint ellátogathat a Ledenica barlang és a Šumej szabadtéri múzeum környékére is.
  • Minndenképp érdemes ellátogatni a Celje várhoz, amely Szlovénia legnagyobb erődje, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környékre.
  • A Šmartinsko-tó környékén is felfedezheti a tó körüli túraútvonalat, játszóterekkel, kávézókkal és frissítőkkel a tóparton.

Röviden hogyan foglalnád össze a Hotel Svicarija ****-ban szerzett élményeket?

"Az egész családunk nagyon jól érezte magát a szállodában. Ez egy igazán csendes fürdőhely, egy gyönyörű parkkal. A Hotel Švicarija szálloda teljesen leveszi az embert a lábáról a varázslatos belső és külső tereivel, épületével. Utalványunknak köszönhetően félpanziós ellátásban részesültünk, így elegendő energiánk volt a környék felfedezéséhez, ami után nagyon jól esett megpihenni a wellnessben. A hűvösebb napokon jól jönnek a forró termálforrások, amelyek kellemes kikapcsolódást nyújtanak a szabadtéri fürdőzéshez."


👍 A Hotel Svicarija **** szállodát Frantisek a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 28. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet