Olomouc: Kirándulási tippek és érdekes helyek

AlamócLegkedveltebb utazás

Alamóc történelmi jelentősége mellett egy nyüzsgő diákváros is, ahol nincs hiány a remek kávézókból, bárokból és éttermekből. A városban számtalan látnivaló és nevezetesség, például kolostorok és templomok, kilátópontok, múzeumok és nagy parkok várják a látogatókat. A város nevezetessége a fő téren álló barokk Szentháromság oszlopa, amely 2001 óta az UNESCO Világörökség része.

Melyek Alamóc város látnivalói?

  • Városháza a csillagászati órával
  • Barokk szökőkútból álló szoborcsoport
  • Alamóci vár
  • A múzeumok közül látogasson el az Erdélyi Múzeumba, az alamóci Művészeti Múzeumba vagy a Honismereti Múzeumba is. Alamóc közelében, Lošticében található az Alamóci kvargli sajtmúzeum, ahova érdemes ellátogatni.

Ne hagyja ki a helyi állatkertet Svatý Kopečekben sem. Az Alamóctól mintegy 5 km-re fekvő Svatý Kopeček településében található a gyönyörű Szűz Mária bazilika, amely népszerű zarándokhely.

További információ

Alamóci állatkertLegkedveltebb utazás

Az alamóci állatkert 1956 óta működik, melynek területén több mint 390 állatfaj található. A parkban hat pavilon (üveg épület) - dél-amerikai, zsiráf, majom, vadállat, denevér és leopárd pavilon található. Vannak tengeri akváriumok és szafarik is. Kialakítottak egy állatsimogatót is, ahol a gyerekek megsimogathatnak néhány állatot, mint például juhokat, kecskéket és lámákat. Az állatokon kívül az állatkertben található egy megfigyelőtorony (32 méter) is, ahonnan megfigyelheti az állatokat, valamint Alamóc városára is nagyszerű kilátás nyílik.

További információ

Térkép utazási tippekhez7 utazási tipp

Olomouc: Kirándulási ötletek

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet