Oblíbené 0

Még nincsenek kedvenc ajánlatai.

  • Bármikor visszatérhet a mentett ajánlatokhoz
  • Egy helyen megtalálhatja kedvenc ajánlatait
  • Értesítéseket kaphat az ajánlatok változásairól

Fehér Kárpátok: Kirándulási tippek és érdekes helyek

A Fehér Kárpátok Tájvédelmi Körzet területe egyedülálló természetű, gyönyörű panorámákkal, kulturális emlékekkel és népi építészettel teli terület. A helyi orchidea-diverzitás, amely Közép-Európában a legmagasabb, volt az egyik oka annak, hogy a régiót az UNESCO bioszféra-rezervátummá nyilvánította. Nyáron a Fehér-Kárpátok szépségét gyalogosan vagy kerékpár nyergéből csodálhatjuk meg, például a hosszú távú Beszkidek-Kárpátok országút mentén. A leghíresebb látnivalók közé tartozik a kuželovi szélmalom, a neogótikus kastély Nový Světlovban vagy Dušan Jurkovič építész épületei Luhačovicében. A téli sportokat több síközpontban és minőségi sífutópályákon lehet élvezni.

Sífutás a Fehér-Kárpátokban Legkedveltebb utazás

A Fehér-Kárpátok sífutó pályái a szlovák és cseh határ mindkét oldalán megtalálhatók. A sífutás szerelmesei több tucat kilométernyi gondozott pályát élvezhetnek Nová Lhota település sípályáin, vagy Velké Javořina környékén is. A Mikulčina hegy közelében, Brumov-Bylnice városában és Valašské Klobouky település közelében is találhat hódításra váró sípályákat.

További információ

Síelés a Fehér-Kárpátokban Legkedveltebb utazás

A területében és magasságában is kisebb Fehér-Kárpátok hegységet a cseh-szlovák határon találja, a Javorníky és a Beszkidek cseh hegyvonulatok szomszédságában. Elhelyezkedésének köszönhetően választhat, hogy a cseh, vagy a szlovák részen szeretne-e síelni. A síközpontok száma itt valamivel alacsonyabb, de ez nem jelenti azt, hogy a színvonaluk ne volna magas.

Melyek az itt található síközpontok?

  • A Mikulčin vrch síközpont, amely a 780 méter tengerszint feletti magasságban épült és a 2 sípályájával, illetve 3 sífelvonójával az egyik legkedveltebb síelésre, sítúrákra, téli túrázásra és rekreációra alkalmas térség.
  • A kisebb Dubečky síközpont Štítná nad Vláří - Popov településen épült, amelynek központjában két korszerű sífelvonóval találkozhat. Ezek közül a hosszabb 650 m, a második pedig 300 m hosszú, így alkalmas gyerekek és kezdők számára is.
  • A Skiareál Pechancovy lůky síközpont kiváló éjjeli síelést biztosít 400 méter hosszú sípályájával.
  • Síelés és snowboardozás tanulása céljából látogasson el a Fehér-Kárpátok SKI Pozděchov síközpontjába. A három, hosszukban eltérő, kék jelzéssel ellátott sípályákat a kezdő és haladó síelők, illetve a gyermekes családok is értékelni fogják.
További információ

Térkép utazási tippekhez 11 utazási tipp

Fehér Kárpátok: Kirándulási ötletek