Lipno: Kirándulási tippek és érdekes helyek

A Lipnói víztározót Dél-csehországi tengernek nevezik. A Nemzeti Park és a Šumava Tájvédelmi Körzet határán található. A több mint 150 km hosszú parton számos hangulatos strandot talál, amelyeken a vízi sportok széles választéka várja a látogatókat. A környező területet túra- és kerékpárutak tarkítják. Meglátogathatja a népszerű Treetop Trail-t vagy a Rožmberk várat. Felejthetetlen élményekben lehet részünk a bobpályán, a robogókon és a hajókirándulásokon. A gyerekek a Hopsarium mászóka világában és az Aquaworld Lipno vízi paradicsomban (Aquaworld Lipno) remekül szórakozhatnak.

Lipno lombkorona sétány Legkedveltebb utazás

Csehország első lombkorona sétánya 2012-ben került megnyitásra, teljes hossza 675 méter. A fokozatos emelkedés közben információs és interaktív táblák mutatják be a környék élővilágát, a legkisebb fajoktól egészen a legnagyobbakig. A sétány végén lélegzetelállító kilátást élvezhet a 40 méter magas kilátótoronyból, kedvező időjárás esetén ellátni egészen az Alpokig. A káprázatos kilátáson kívül három élmény állomás várja különböző kötélpálya elemekkel, a legbátrabbak Csehország egyik leghosszabb csúszdáját próbálhatják ki. A lombkorona ösvény egész évben nyitva tart és akadálymentesen használható. A nyári hónapokban felvonóval, busszal, gyalogosan, vagy kerékpárral, télen pedig közvetlenül a sípályáról közelíthető meg.

A közelben található a szórakoztató erdei játszótér, az Erdő királysága (Království lesa) is, amelyet gyerekek és felnőttek egyaránt élvezni fognak.

További információ

Aquaworld Lipno Legkedveltebb utazás

Látogasson el Šumava legnagyobb élményfürdőjébe, ahol remek szórakozási lehetőségre talál az év bármely szakaszában. Élvezze a káprázatos kilátást a Lipno víztározóra csúszdázás, a vadvízi folyó hullámainak legyűrése, vagy egyszerűen csak medencézés közben. A tökéletes kikapcsolódáshoz nem maradhat el a finn szauna és a masszázsok sem. Az élményfürdő minden nap 10:00 - 21:00 között tart nyitva. Közvetlenül a fürdő mellett található a Hopsárium gyerek játékterem.

További információ

Térkép utazási tippekhez 22 utazási tipp

Lipno: Kirándulási ötletek

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet