Pilsen: Kirándulási tippek és érdekes helyek

A Pilsner Urquell sör, amelyet 1842 óta főznek itt, világszerte híressé tette Pilsent. A Sörgyármúzeum épülete a kiindulópontja a pilseni történelmi földalatti túrának, amely a 14. század óta a városközpont alatt húzódik, és amely 20 km hosszúságával az egyik legkiterjedtebb a Cseh Köztársaságban. A város történelmi központjában barokk és reneszánsz házak és festői utcák találhatók, mintha a középkorból vágták volna ki őket. Pilsen főterét, a Köztársaság terét a gyönyörű gótikus Szent Bertalan-székesegyház uralja, Csehország legmagasabb templomtornyával. További látnivalók közé tartozik a Bábmúzeum és a Techmania interaktív kiállítás 3D-s planetáriummal.

PilsenLegkedveltebb utazás

Ha azt mondjuk, Pilsen, a legtöbben a világhírű sörre gondolnak, amely ebből a városból származik. Ismerje meg, hogyan készül ez a népszerű aranyszínű ital, és kóstolja meg, mielőtt még forgalomba kerülne a Plzeňský Prazdroj sörfőzdében. Nézzen körül a történelmi belvárosban. A városnézést a Köztársaság téren érdemes kezdeni, mert itt található a gótikus St. Bartholomew székesegyház Csehország legmagasabb templomtornyával. A katedrálisból való kilépés előtt simogassa meg az angyalt, ami a helyiek szerint szerencsét hoz, és teljesíti kívánságát. Érdemes még meglátogatni a reneszánsz városházát is, a modern szökőkút és a pestisoszlop mellett.

További információ

Plzeňský Prazdroj sörfőzde PilsenbenLegkedveltebb utazás

A Plzeňský Prazdroj sörfőzde a Cseh Köztársaság tíz leglátogatottabb turisztikai célpontja közé tartozik. Ez nem is csoda, hiszen itt állítják elő a világhírű Pilsner Urquell sört. Melyik sörbarát ne szeretné megismerni a világhírű láger történelmét és jelenét? Mivel a világ söreinek 70%-át ma már pilsnek vagy pilsnernek nevezik, a Pilsner Urquell adta nevét a legelterjedtebb aranyszínű italnak. Látogassa meg Ön is a híres sörfőzdét ami nem csak a sörivóknak jelent hatalmas élményt!

A kirándulás során megnézheti a történelmi és korabeli sörfőzdét valamint a palackozóüzemet is, amely lenyűgöző, óránként 120 000 palackos kapacitással büszkélkedhet, így az egyik legmodernebb Európában. A kiállítás során érzékszerveit kényeztetheti, hiszen végig kóstolhatja a híres láger készítéséhez használt alapanyagokat. Ezen kívül sétát tehet a történelmi pincék labirintusában is, ahol a Pilsner Urquellt még ma is a Josef Groll által 1842-ben bevezetett hagyományos recept szerint főzik. A túra csúcspontja pedig a szűretlen és pasztőrözetlen Pilsner Urquell sör kóstolása, amelyet közvetlenül a kézzel faragott tölgyfahordókból töltenek ki.

További információ

Térkép utazási tippekhez3 utazási tipp

Pilsen: Kirándulási ötletek

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet