Třeboň: Kirándulási tippek és érdekes helyek

A Třeboň régió egyedülálló tóhálózatával, Třeboň történelmi városával és jól megőrzött falusi építészetével Dél-Csehország egyik legszebb területe. A terület rendkívüli jelentőségét bizonyítja, hogy az UNESCO bioszféra-rezervátumok közé sorolta. A Třeboň régióban 35 természetvédelmi terület és műemlék, több mint 400 tó és kivételesen sok madárfaj található, köztük veszélyeztetett fajok. Třeboň történelmi központja a Zlatá stoka és a Svět tó között helyezkedik el. Itt egy gyönyörű reneszánsz kastélyt talál és élvezheti a híres ponty specialitásokat.

TrebonLegkedveltebb utazás

Látogasson el a dél-csehországi Třeboňba, a halastóvidék központjába. A város csodálatos történelmi központjával és számos más látnivalóval várja az idelátogatókat, melyeket kerékpáron is felfedezhet, mivel Třeboň köztudottan a kerékpározás cseh „fővárosa”. Látogasson el a Masarykovo térre barokk és reneszánsz házakkal, szökőkúttal, a Mária-oszloppal, a régi városházával és a toronnyal, a tér közelében található a kastély és a kastélypark, a Természet Háza (Dům přírody), a Szent Egyed és Szűz Mária templom (kostel sv. Jiljí a Panny Marie), a Regent Sörgyár és a Bertiny Gyógyfürdő (Bertiny lázně). Szintén nincs messze az 1877-ből származó Schwarzenberg síremlék.Třeboň városának elválaszthatatlan része, Svět-halastó, amelyet haltenyésztésre és rekreációs célokra is használják.

További információ

Jindřichův HradecLegkedveltebb utazás

Jindřichův Hradec Dél-Csehország egyik legbájosabb városa, lenyűgöző történelemmel és fontos műemlékekkel. A történelmi központ, amelyet egyik oldalról a Nežárka folyó, másik oldalról pedig a Vajgar-tó vesz körül, vonzza a látogatókat.

A központ meghatározó épülete a Szűz Mária mennybemenetelének temploma, amely a keleti hosszúság 15. hosszúsági fokát keresztezi. A templom tornya a nyári hónapokban látogatható, és 153 lépcsőfok megmászása után gyönyörű kilátás nyílik a városra és környékére.

Mit ne hagyjon ki, ha Jindřichův Hradecbe látogat?

  • Jindřichův Hradec kastély és várkastély
  • Vármalom
  • Keresztelő Szent János-templom
  • A Jinřichův Hradec-i Múzeumot is érdemes meglátogatni, ahol a híres Krýz-bölcső található, amely a világ legnagyobb népi mechanikus jászoljátéka, és a Guinness Rekordok Könyvében is szerepel.

Felejthetetlen élményt nyújt a Jindřichohradeci keskeny nyomtávú vasút által kínált utazás Cseh Kanada bájos szegleteibe.

További információ

Térkép utazási tippekhez10 utazási tipp

Třeboň: Kirándulási ötletek

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet