Harkány: Kirándulási tippek és érdekes helyek

A mediterrán éghajlatú Harkány fürdőváros Magyarország délnyugati részén helyezkedik el. A város több mint 200 éves termálfürdővel és nyári strandfürdővel rendelkezik. A helyi termálvíz egyedi összetevővel, karbonylsulfid gázzal tör a felszínre, ez az összetevő a világ egyik termálvízében sem található meg. A gyógyvíz fő összetevője pedig a kén, amelynek nincs kellemes illata, viszont rendkívüli a gyógyhatása, főleg a mozgásszervekre. Harkányban rengeteg emlékművel találkozhatunk, többek között múzeumokkal és kecses minaretekkel, amelyeket a törökök és rómaiak hagytak hátra. Lenyűgöző a helyi katedrális is.

Harkányi Gyógy- és StrandfürdőLegkedveltebb utazás

A Harkányi Gyógyfürdő elsősorban egyedülálló gyógyvizéről híres, amely már számos látogatón segített reumatikus, testmozgási, nőgyógyászati ​​vagy bőrproblémák és betegségek kezelésében. Pihenjen a szabadtéri és fedett medencékben ritka karbonil-szulfidot tartalmazó vízben, amelyet ezen a területen fedeztek fel. Az egész évben üzemelő gyógyfürdőben relaxációs medencékben, úszó-, kaland- vagy gyermekmedencékben kapcsolódhat ki az egész család. A fürdő területén található egy játszótér is.

További információ

HarkányLegkedveltebb utazás

A termálfürdőzést követően érdemes egy túrát is tennie Harkány történelmi városában. Sétáljon végig a Zsigmondy sétányon és parkban, ahol a romantikus pihenőhelyeken kívül a számos műalkotás is elvarázsolja majd. A Futó Pál Múzeumban Futó Pál képzőművész állandó műtárgyai mellett havonta új kiállítást is láthat magyar alkotóktól. A városban tett séta során nemcsak gyönyörű templommokkal és katedrálisokkal, hanem török ​​kori építészeti emlékekkel, például mecsetekkel és karcsú minaretekkel is találkozhat.

További információ

Térkép utazási tippekhez2 utazási tipp

Harkány: Kirándulási ötletek

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet