Kiszucai-Beszkidek: Kirándulási tippek és érdekes helyek

Zwardon sípályaLegkedveltebb utazás

Zwardon sípálya a lengyel Beszkidek nyugati részén található, ahol a több hágó közötti különleges mikroklímának köszönhetően a hótakaró csaknem az év felében megmarad. A pályákon található gyermekfelvonó, valamint kezdőknek és haladó síelőknek is alkalmas pályák. A professzionális létesítmény nívójáról tanúskodik, hogy rendszeresen rendeznek itt síversenyeket is.

További információ

Szlovák csillagászati óra ÓbesztercénLegkedveltebb utazás

Nemcsak Prága és Brno, hanem Szlovákia is rendelkezik saját csillagászati órával. A nagyvárosban azonban hiába keresnénk, ugyanis egy kis faluban, Óbesztercén található. Az egyedülálló szlovák csillagászati óra számítógépes vezérlésű, és az egyetlen a világon, amely a valódi napidőt mutatja. Minden teljes órában rendszeres előadás kezdődik, amelynek során a hét apostol a harangok hangjára körbejárja a tornyot.

Ez az érdekes épület egy kis falu festői terét uralja a Kysucké Beskydy-hegység lábánál. A világ legpontosabb csillagászati órájának része egy faszobor, amely állítólag Madonnát, a Hétfájdalmú Szűz Máriát ábrázolja, aki Szlovákia védőszentje. Az építészek a tető fülkéiben jelentős szlovák személyiségek, például Pribina herceg és Andrej Hlinka bronzszobrait helyezték el. Természetesen van egy asztrolábium is, amely a pontos időn kívül a Hold helyzetét, fázisait vagy a Nap állását is mutatja az állatövi jegyeken belül.

További információ

Térkép utazási tippekhez2 utazási tipp

Kiszucai-Beszkidek: Kirándulási ötletek

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet