Rajecfürdő: Kirándulási tippek és érdekes helyek

Rajecké Teplice festői városa gyönyörű természetben fekszik, amely tökéletes hátteret biztosít a helyi gyógyfürdőben való pihentető tartózkodáshoz. A gyógyító források és a tőzeg jótékony hatását a tiszta levegő és a sok napsütés fokozza. A város meghatározó épülete az ókori stílusban épült Aphrodité fürdőház. Van itt egy gyönyörű tó és egy romantikus sarkokkal rendelkező park is. A történelmi emlékekkel teli festői környezetben minden természet- és sportkedvelő talál kedvére valót.

Súľovský sziklákLegkedveltebb utazás

A kisebb területen elterülő Súľovský hegység három részre osztható, amelyek a Skalky, Súľovský sziklák és a Manínský fennsík. A térség természeti és történelmi kincsekben is gazdag (Szulyó, Alsóricsó és Zsolnalitva vára), amelyek közül a leglátogatottabbak a Súľovský sziklák és a helyi tanösvény, amely útvonala a következő: szulyói parkoló - Gotikus kapu - Szulyó vára - Váralja rét - Kőgomba rét - Szulyó község. A sziklák látogatásakor biztosan nem fog unatkozni, az érdekes sziklaképződményeknek köszönhetően mindig lesz mit megcsodálnia.

További információ

ZsolnaLegkedveltebb utazás

Tegyen egy sétát a Zsolnai-parton, és hagyja, hogy elragadja Önt a történelem. A város szívében lenyűgöző építészettel találkozhat - ezért nyilvánították 1987-ben városi műemlék-rezervátumnak. Feltétlenül látogasson el Mariánské náměstíbe, ahol megtalálja a városházát. A történelem kedvelői számára a Szentháromság-székesegyházat ssem szabad kihagyni, fontos kulturális központ az Andrej Hlinka tér. Nem feledkezzen meg a Lietava (kb. 14 km-re délre a városközponttól) és Budatín (a városban, a Váh folyó jobb partján) kastélyokról sem.

További információ

Térkép utazási tippekhez5 utazási tipp

Rajecfürdő: Kirándulási ötletek

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet