Kassa

Szeretné felfedezni Kelet-szlovákiát? Akkor mindenképpen nézze meg szlovákia második lenagyobb városát, Kassát, amelynek múltja egészen a 13. századig nyúlik vissza, így számos érdekes történelmi felfedeznivalót talál majd. A város történelmi központja Szlovákia legnagyobb városi természetvédelmi területét alkotja. A látnivalók és fontos építészeti gyöngyszemek nagy része a központban, a Főutcán jelenik meg. Ez az 1200 méter hosszú sugárút az egész metropolisz gerincét képezi. Központjában található a Szent Mihály kápolna, a Szent Erzsébet székesegyház, a Kassai Állami Színház és a Mária oszlop.

A lenyűgöző látnivalókon kívül Kassa számos más programot is kínál. Igyon egy finom csésze kávét a helyi hangulatos kávézókban,vagy kóstolja meg a hagyományos szlovák konyhát és a regionális sört, vagy a kultúra szerelmesei a Kelet-szlovákiai Galériában megcsodálhatják a művészetet.

A gyermekes családoknak mindenképp érdemes ellátogatni a Kassai Állatkertbe, amely a legnagyobb Szlovákiában. A kert részét képező DinoPark felfedezése után induljon űrutazásra a Szlovák Műszaki Múzeum Bolygótárába.

Mit érdemes még megnézni Kassán és környékén?

  • a csodálatos Jakab-palota
  • Urbanova torony
  • Miklus börtön
  • Éneklő szökőkút és harangjáték
  • Szlovák Paradicsom
  • a kassai vár romjai

Térkép megjelenítése

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet