Lünersee tengerszem

A Lünersee, amely egykor a Keleti-Alpok egyik legnagyobb természetes tengerszeme volt, 1 970 m magasan fekszik. A Brandnertal-völgy végében található és a legtávolabbi pontjain mérve 2 km hosszú, 1,2 km széles és 139 m mély. Méreteit tekintve ez a legnagyobb természetes úton kialakult tengerszem egész Ausztriában. Nem véletlenül vált népszerű turisztikai célponttá, a tavat csodálatos hegyek veszik körül, és a környék érintetlen természetének köszönhetően egy igazán varázslatos hely. Ezenkívül Lünersee számos túraútvonal kiindulópontja is, többek között a Schesaplana-hegység csúcsaira a Rätikonban vezető útvonalaké.

  • A történelmi Lünerseebahn felvonóval is eljuthat ehhez a csodás tengerszemhez, a híres Douglas Hüttétől, amely Bludenzből 15 km-re délre található. Így a csodálatos tengerszemhez vezető túra még a kisgyermekes családok számára is könnyedén teljesíthető.
  • Ha a Lünersee-től a Schesaplan csúcshoz (2965 m) kirándul, igazán lélegzetelállító panorámában lesz része, egyik oldalról Ausztria, másik oldalról Svájc terül el. Láthatja például a Glacier Brandner Gletscher gleccsert vagy a Bodam-tavat is.
  • A tó vizét a Lünerseewerk erőműben áramtermelésre is felhasználják. A Lünersee-tavat a Brandner-gleccser vize is táplálja, egy mesterségesen épített alagúton keresztül.

Térkép megjelenítése

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet