Risnjak Nemzeti Park

A Risnjak Nemzeti Park a Gorski Kotar nevű hegyvidék területűn található, Rijekától mintegy 40 km-re. Az Alpok és a Dinári-hegység határán való elhelyezkedésének és a kedvező éghajlatnak köszönhetően a park viszonylag kis területen (64 km²) található, ahol gyakorlatilag a mediterrán éghajlatra jellemző összes erdőtípus és növény- és állatfajok széles köre megtalálható. A természet szerelmesei bejárhatják a hegyeket, erdőket, vizeket, barlangokat és karsztokat. A nemzeti park leghíresebb lakói a hiúzok, amelyekről a terület a nevét kapta.

A park lleglátogatottabb területe a Veliki Risnjak (1528 m) és a Snježnik (1506 m) csúcsok, amelyekről csodálatos kilátás nyílik az Adriai-tengerre és a Kvarner-öböl szigeteire. A távolban még a szlovéniai Júliai-Alpok csúcsait is feltúnnek. A Risnjak Nemzeti Perk ékessége a azúrzöld színű Kupa folyó völgye, amely a park északi részén ered.

A Risnjak Nemzeti Park a túrázás mellett sok más sportolási lehetőséget is kínál. A népszerű a sporthorgászat, a kenuzás, a rafting és a sziklamászás. Számos kerékpárút is bejárható. A parkban csak a hivatalosan kijelölt ösvények használata engedélyezett.

Belépők:

  • 45 HRK/felnőttek
  • 25 HRK/ 7-18 éves korú gyermekek, diákok
  • 7 év alatti gyermekek ingyenesen

Térkép megjelenítése

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet