Rovinj

Az Isztriai-félsziget nyugati partján található Rovinj, amelyet sokan a horvát tengerpart legfestőibb, legromantikusabb és legfotogénebb városának tartanak. Rovinj középkori városközpontja mellett a várostól északra és délre is modern üdülőövezetek találhatóak. Az évszázadok során a város megőrizte venenceies jellegét, és így sok tekintetben emlékeztet az olasz városra.

A város tele van jellegzetes, középkori épületekkel, romantikus utcákkal és helyes kis terekkel. Korábban a városközpont egy szigeten állt, amelyet a 18. században töltöttek fel. Eredetileg a város központját két falsáv vette körül, de ebből, mára szinte semmi nem maradt meg. A régi Rovinj alaprajza felfelé ívelő körkörös és lépcsőzetes utcákból áll. Ezek tetején áll a város jelképe, a Szent Eufémia-templom 58 méter magas tornyával. A szakértők szerint építészetében a templom tornya a velencei Szent Márk-bazilikára emlékeztet. A tetején Szent Eufémia szobra látható. A harangtoronyból csodálatos kilátást tárul a városra és a környékre.

A város híres nagy művészi közösségéről, amely az 1950-es években alakult itt. Az itt alkotó festők a középkori tereken és sikátorokban rendezték be műtermeiket. Augusztus második vasárnapján minden évben a Grisia utca egy nagy galériává változik, ahol helyi festők bemutatják remekműveiket.

Rovinjban és környékén a tengerpart nem olyan beépített, mint Horvátország más részein. A partot nagy fenyőerdők szegélyezik, amelyek kellemes árnyékot adnak és csodás sétákra invitálnak. A tengernél egy csodás kis parti sétány, a fenyőerdőkben pedig gyalogos és kerékpáros ösvények hálózata várja a gyalogosokat és a kerékpárosokat.

Térkép megjelenítése

Ezt a javaslatunkat a következő helyeken találod meg:Isztria

Kirándulási ötletek a környéken

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet