Látogasson el Csehország egyik legcsodásabb részére, a Koklátsko tájvédelmi körzetbe, amely a varázslatos természeti környezet mellett más meglepetéseket is tartogat. Szálljon meg egy fényűző kastélyba a Chateau Šanov *****-ban, ahol a csodás szobák mellett egy luxus wellnessközpont is várja. Élvezze a gazdag reggelit, a frissítő üdvözlőitalt és a gourmet vacsorákat.

A szálláshelyről

A Chateau Šanov ***** luxus kastély Közép-Csehországban, a Křivoklátsko Tájvédelmi körzetben található. A csodálatos wellness központnak, a kiváló gasztronómiának és a gyönyörű szobáknak köszönhetően talán el sem akarja majd hagyni ezt a mesébe illő szállodát. Ha egy romantikus kikapcsolódásra vágyik kedvesével, a kastély egyszerűen tökéletes választás egy kettesben töltött hétvégéhez. Érdemes felfedezni a környező látnivalókat is, például meghódíthatják a 18,4 méter magas Senecka hora csúcsot (12 km) vagy a 48 méter magas Tobias-hegyet (14,6 km).

A közeli települések közül a közeli Rakovníkot (7,9 km) érdemes meglátogatni, ahol egy gyönyörű botanikus kertet talál. Itt végigsétálhatunk a Rakovnický-patak melletti 540 fával szegélyezett emléksétányon . A népszerű helyi látnivalók közé tartozik a történelmi kapu, amely eredetileg a várost védő fal része volt. Emellett érdekes látnivaló lehet a Sokol-terem, a Szent Bertalan-templom vagy a 15. századból származó nagy harangtorony. Nyáron megmártózhat a Tyrš uszodában is.

A történelem szerelmesei ellátogathatnak Krakovec várához (10,7 km), amelyet jelenleg 4 denevérfaj is lakik, vagy Křivoklát várához (22,2 km) is. A sörbarátoknak jó hír, hogy Krušovice (16,9 km) is közel található, hiszen ez a település as otthont Csehország egyik legrégebbi sörfőzdéjének, amely a barokk kastélyhoz kapcsolódik. Krušovicéből elsétálhat akár az Amálie-hegyre, vagy végigsétálhat a Louštín természetjáró tanösvényen is.

Hol fogok aludni?

A kastélyban 50 luxus szoba várja a vendégeket. A történelmi berendezés és enteriőr a modern kor kényelmi szolgáltatásaival párosul. Minden szoba légkondicionálóval, padlófűtéssel, WiFi kapcsolattal és privát fürdőszobával rendelkezik, melyben a L’Occitane Provance luxus kozmetikumok és a WC mellett bidé is szolgálja a vendégek kényelmét.

A Romantic szoba körülbelül 29 m²-es, egy kényelmes franciaágy, ülősarok, TV, minibár és széf található benne. A fürdőszobában zuhanyzó, hajszárító, fürdőköpeny és papucs is várja a vendégeket.

A Deluxe szoba 40 m²-es, a hálószobában egy franciaágy és kanapé található, a tágas fürdőben egy fürdőkád és zuhanyzó is helyet kapott. A szoba felszereltségéhez TV, kávéfőző, minibár, széf, hajszárító, fürdőköpeny és papucs is tartozik.

A Chateau Suite 55-70 m²-es és egy külön franciaágyas hálószobára, valamint egy márványkandallóval ellátott nappalira osztható. A fürdőszobában fürdőkád és zuhanyzó is várja a vendégeket, valamint hajszárító, fürdőköpeny és papucs is található.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A szálloda éttermében a cseh konyha legfinomabb fogásait kóstolhatja meg, amelyet a legmodernebb konyhai fogásokkal készítenek el. A felszolgált ételek látványa legalább annyira lenyűgöző, mint az ízük. A reggelt gazdag svédasztalos reggelivel kezdheti. Napközben választhat az ebédmenüből, és minden este 3 vagy 5 fogásos gourmet menüből választhat. Előzetes egyeztetés alapján glutén vagy laktóz érzékeny vendégek számára egyedi menüt is összeállítanak.

Hol kapcsolódhatok ki?

Az 1800 m²-es wellness központban, egy fedett élvezeti medence 28 °C-os vízzel várja a vendégeket. A medencét kényelmes nyugágyak veszik körül, valamint lazíthat a szaunavilágban is, ahol finn, gyógynövény- és sószauna, Kneipp-taposó és élményzuhanyok várják. Ha szeretné kényeztetni magát, vagy kedvesét, választhat a masszázsok és egyéb testkezelések széles választékából. Ha pedig az aktív életmód elkötelezettje, ellátogathat a modern fitness terembe is.

Mi teszi egyedivé a szálláshelyet?

A tágas, 900 m²-es udvaron pihenhet, ahol egy fűtött terasz (300 m²) és szabadtéri bár várja a vendégeket. Az aktív vendégek számára kerékpártároló is rendelkezésre áll.

Chateau Šanov *****

Chateau Šanov *****

Šanov 250 , Šanov
Csehország

A szálláshely üzemeltetője:
LIONS - školící středisko Nesuchyně, s.r.o. Cégjegyzékszám: 28510046


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
Tiltott
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Parkolás 250 Kč/éj

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Szauna
Extra szolgáltatások
fürdő
Étterem
Fitness
Kerékpárkölcsönző
Konferencia terem
Előadóterem
Minibár
Hajszárító
Wellness
Fedett medence

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
0,5 km
Busz megálló
0,5 km

Utazási tippek

Křivoklátsko Tájvédelmi Körzet

Křivoklátsko Tájvédelmi Körzet Utazási tipp

A Křivoklátsko Tájvédelmi Körzet, egyben Ota Pavel cseh író földje is, akinek a Szép szarvas halála című könyve itt játszódik. A terület regisztrálásra került az UNESCO Bioszféra-rezervátum és a Natura 2000 madárvédelmi terület rendszerben is. A közép-csehországi régió nyugati részén fekszik és területének csaknem kétharmadát áthatolhatatlan erdők borítják. A védett terület közepén a Berounka folyó kanyonszerű völgye fut keresztül.

Mit nem szabad kihagyni Křivoklátskoba való látogatása során:

  • Křivoklát és Točník középkori várai
  • Zbiroh és Lány várai
  • A Skryjská jezírka természetvédelmi terület

Ha kirándulni szeretne , számos jelzett túrista ösvény egyikén az erdőkben vagy a patakok vágott völgyeiben. Ha ennél egyedibb módon szeretné megtapasztalni a régió szépségeit, evezzen egyet a Berounka-folyón.

További információ
Rakovník
Rakovník
Krakovec várának romjai
Krakovec várának romjai
Kounov kő sorok
Kounov kő sorok