Utazzon Lengyelországba és szálljon meg a Pensjonat Burkaty ***-ban, ahol élvezheti a Lengyel Tátra gyönyörű természeti kincseinek közelségét, a közeli folyó partján lévő homokos strandot és az érdekes, közeli kirándulóhelyeken tett látogatásokat. Mindezek mellé a szálló helyi alapanyagokra támaszkodó félpanziós ellátást nyújt, a programok után pedig a wellness részleg szaunáiban és pezsgőfürdőjében pihenhet meg.

A szálláshelyről

A Pensjonat Burkaty *** a kis lengyel üdülőfaluban, Białka Tatrzańskában található, a Tátrai Nemzeti Park és a szlovák határ közelében. A település közvetlenül a Białka folyó partján fekszik, és minden évszakban csodálatos utazásra invitálja a turistákat.

A lelkes síelők nagy örömére a környék legnagyobb síközpontja, a Kotelnica Białczańska mindössze 1 km-re található. Itt a kezdők és a gyakorlottabb sportolók számára egyaránt tartanak fent pályákat, akik pedig egy igazi adrenalinban dús élményre vágynak, azokat az akadályokkal tűzdelt snow park várja. Ráadásul a Jurgów Ski (10,1 km), a Rusiński Wierch (6,3 km), a Koziniec Ski (6,9 km) és a Czorsztyn Ski (24,1 km) síterepek sem lesznek messze. Ezen felül a faluban két nagy korcsolyapálya is található, összesen közel 1000 m² jégfelülettel, valamint a környék számos jól karbantartott sífutópályáján is tesztelheti állóképességét.

Nyáron pedig túrázzon gyalog vagy akár kerékpáron a gyönyörű hegyi szurdokokban és a sűrű erdőkben. Látogasson el például a Czorsztyni-tóhoz (19,4 km) és a Halas-tóhoz (27 km) vagy kaptasson fel a Tengerszem (38,4 km), a Kasprowy (26,2 km) a Świnica (27,6 km) vagy a Chochołowska szurdok (28 km) csúcsaira. Ne hagyja ki a közeli Zakopane (19 km) városának meglátogatását sem, ahol egy hagyományőrző vásár és a Gubałowka-hegyre vezető drótkötélpálya várja. A fárasztó programok után pedig a szállodától mindössze negyedórás sétára található Terma Bania fürdőben pihenhet meg.

Ha pedig a helyi kultúrát és történelmet szeretné megismerni, akkor látogasson el például Nedec várához (21,2 km), amely a legenda szerint az inkák mitikus kincsét rejti, vagy menjen el a Czorsztyn faluba (9 km), ahol nemcsak egy régi vár romjaival találkozhat, hanem a még ma is élő hagyománnyal, a gondolás hajókázást jelentő "Czorsztyniankával". További népszerű látnivaló itt a Dębno Podhalańskie templom (11 km), amely az UNESCO Világörökség részét képezi.

Hol fogok aludni?

Szállását a 25, hangulatos, korhű és stílusos bútorokkal berendezett szoba egyikében foglalhatja el. A szoba franciaággyal vagy két egyszemélyes ággyal is rendelkezhet, a privát fürdőszobában pedig hajszárító várja. A további felszereltséget a telefon és a WiFi-csatlakozás jelentik. Ráadásul a legtöbb szobához privát erkély is tartozik, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a csodás hegyoldalra.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A szálloda étterme hagyományos lengyel és európai ételekre specializálódott, amelyeket autentikus, helyi alapanyagokból készítenek. Ki ne szeretné egy hegyi folyóból kifogott hallal, a nagymama receptje szerint készített fogással vagy egy illatos házi süteménnyel felvértezni magát energiával az egész napos programokhoz?

Hol kapcsolódhatok ki?

Egy túrázós vagy sípályán töltött nap után nem találhat jobb helyet a pihenésre, mint a szálló wellness részlege. Lazítsa el Ön is izmait a forró finn szaunában, a gőzfürdőben vagy a hidromasszázsra is képes pezsgőfürdőben. De akár egy nyugtató masszázst vagy más kezelést is kipróbálhat.

Mi teszi egyedivé a szálláshelyet?

Melegebb napokon a Białka folyó partján a szabadtéri homokos strandon is pihenhet a napernyők alatt, a napozóágyakon. Az aktívabb kikapcsolódást szeretők pedig a szálláshelyen röplabdázhatnak vagy élhetnek a játszótér és szabadtéri fitneszterem adta lehetőségekkel.

Rosszabb idő esetén pedig bowlingozással és biliárdozással szórakozhat majd.

Télen pedig sítároló áll a vendégek rendelkezésére.

Pensjonat Burkaty ***

Pensjonat Burkaty ***

Środkowa 252A , Białka Tatrzańska
Lengyelország

A szálláshely üzemeltetője:
Marcin Burkat Cégjegyzékszám: 526570983


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
16:00-től
Kijelentkezés
11:00-ig
Háziállat
9 €/éj ellenében bevihető
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Parkolás 4 €/éj

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Jacuzzi
Szauna
Extra szolgáltatások
Játszótér
Sítároló
Hajszárító
Wellness

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
0,7 km
Busz megálló
100 m
Aquapark
0,5 km
Sípálya
0,5 km
Sífutás
1 km

Utazási tippek

Lengyel Tátra

Lengyel Tátra Utazási tipp

A lengyel Tátra minden évszakban minden korosztály számára tartogat élményeket. A legmagasabb lengyel csúcs a Rysy (2499 m) is a hegység részét képezi. A természeti szépségekből kifogyhatatlan terület a túrázók igazi álma. A Szlovák-Tátrától eltérően itt nincsenek szezonális útvonalzárak, így a túrázást csak az időjárás tudja befolyásolni.

A lengyel Tátra ékkövei:

  • Zakopane
  • Czarny staw tengeszem
  • Kasprowy-csúcs (A Liptói-havasok 1987m csúcsa)
  • Siklawica vízeséshez
  • Halastó (vagy Morskie Oko) - a Magas-Tátra legnagyobb tava.

A túrázás és a hegymászás szerelmesei körében a népszerű Gąsienicowa-völgy, illetve a. A legendákkal övezett hegy, a Giewont megmászása is.

További információ
Zakopane
Zakopane
Gubałówka csúcs
Gubałówka csúcs
Czorsztynskie-tó
Czorsztynskie-tó