Szereti a bort, a természetet és még a történelmi látnivalók sem hagyják hidegen? Akkor az Öko-Park Panzió *** Szarvaskőben otthon fogja érezni magát. Ami várni fogja: stílusos természetközeli szállás, regionális finomságokkal teli félpanziós ellátás, díjnyertes borkóstolók és még sok más. Kiránduljon el a közeli Egerbe, ahol a Török Fürdőben pihenhet és megtekintheti a gyönyörű történelmi nevezetességeket.

A szálláshelyről

Az Öko-Park Panzió *** Szarvaskő Egertől mindössze 9 km-re, a Bükk hegység lábainál található. A mintegy fél hektáros, ősi diófákkal borított birtokon fekvő hegyvidéki stílusú szállás gyönyörű környezetben, a természet közepén várja Önöket.

Szinte el se kell hagynia a szállását, hogy végig sétálhasson a közeli Geológiai tanösvényen (20 m) ahol a Magyarországon található kőzet fajták több mint 80%-át felfedezheti. Vagy induljon el az Országos Kék Túra tanösvényen ami elvezeti majd a Bükki Nemzeti Parkba. Egy kis történelmi hangulatért pedig a szállás fölé magasodó Szarvaskő várát (700 m) keresse fel, ahonnan könnyen lehet eljutni a Teréz- (1,4 km) és Mária-forráshoz (38,1 km). De nem érdemes kihagyni a Gilitka erdei kápolnát (8,3 km) sem.

Ha kulturális programokra vágyik akkor Eger (9 km) felé érdemes vennie az irányt. A történelmi belvárosban számos megtekintésre érdemes épület várja, többek között a vár, a csillagvizsgáló, az érseki palota és a ferences templom. A sok látnivaló után, pedig pihenjen egy picit az Érsekkert szökőkútjai és érdekes szobrai között. És ha Egerben jár, vétek lenne kihagyni valamelyik kiváló termálfürdő kipróbálását. Kettő közül választhat: a több száz éves múltra visszatekintő Törökfürdő és az 5 hektáros területtel és 13 medencével rendelkező Városi Termálfürdő.

Hol fogok aludni?

A vendégház 11 hangulatos szobával (15-22 m²) rendelkezik, köztük két kerekesszékkel megközelíthető szobával. Mindegyikre jellemző a természetes színekben pompázó belső tér és a zuhanyzóval vagy káddal ellátott privát fürdőszoba is. A felszereltséget egy okos TV, egy asztal, székek és egy bőröndtartó teszi teljessé.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

Az étteremben helyi termékekből készült fogásokat fogyaszthat majd. És a borlapot is érdemes tanulmányozni, hiszen Eger környékén fekszik az egyik legelismertebb magyarországi borvidék. Ha pedig nyáron érkezik akkor grillezzen a szabadtéri teraszon. Ezenkívül néhány helyi specialitás (lekvárok, szörpök, sajtok, méz...) megvásárlására is lesz lehetősége.

Hol kapcsolódhatok ki?

Akkor is része lehet egy kiváló wellness élményben ha nem szeretné elhagyni szállását. Pihenjen egy jót a pezsgőfürdőben, a finn szaunában vagy a stílusos sörfürdőben.

De a kikapcsolódáshoz a 17. század elejéről származó egri Törökfürdő is rendelkezésre áll, ahol a következőkkel várják:

  • Török medence: (30 °C), amely a török uralom idején épült.
  • Tükörmedence (30 °C) 1742-ből.
  • Kis tükörmedence (30 °C) 1795-ből.
  • Forrómedence nyakzuhannyal (38 °C).
  • Melegvizű medence masszázspaddal (36 °C)
  • Frissítő medence: (34 °C)
  • Szaunák: infraszauna, száraz szauna, gőzfürdő, aromakabin, relaxációs szoba
  • Masszázsok és relaxációs rituálék
Öko-Park Panzió*** Szarvaskő

Öko-Park Panzió*** Szarvaskő

Borsod u. 9. , Szarvaskő
Magyarország

A szálláshely üzemeltetője:
Öko-Park Hungary Kft. Cégjegyzékszám: 1009023552


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
15:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
4 000 Ft/éj ellenében bevihető
Akadálymentesség
Részlegesen akadálymentes
Parkolás
A parkolás a kültéri parkolóban ingyenes, a fedett parkolóban pedig 1000 Ft/nap

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Jacuzzi
Szauna
Étterem
Játszótér
Kerékpárkölcsönző
Hajszárító
Wellness

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
0,2 km
Busz megálló
0,2 km
Aquapark
12 km

Utazási tippek

Eger

Eger Utazási tipp

Eger Észak-magyarország egyik gyöngyszeme szűk utcácskáival, csodás történelmi központjával, barokk építészetével és híres boraival. Merüljön el a gasztronómiában, történelemben, illetve a csodás fürdőkben is, melyeket már a török hódoltság alatt is élveztek itt.

Mi vár önre Egerben?

  • A híres Egri vár gazdag történelemmel és lélegzetelállító kilátással a városra.
  • A minaret, amely 40 m magasra emelkedik - keskeny spirális lépcsőjének fellépkedni igazi élmény!
  • A meoklasszikus bazilika, amely Magyarország második legnagyobb temploma.
  • A Beatles Múzeum és a Líceum épületében található Csillagászati ​​Múzeum Közép-Európa legrégebbi működő camera obscurájával.
  • A Szépasszony-völgy pincéivel, ahol megkóstolhatja a híres Egri bikavért és fehér párját az Egri csillagot.
  • A Főegyházmegyei könyvtár és az Érseki palota.
  • A csodás török füdő, ahol akár kipróbálhatja a hammam masszázst is.

Fedezze fel Eger történelmét, és természeti értékeit, ellátogathat a közeli Eged-hegyre vagy a Felsőtárkányi-tóhoz, de üdítő sétát tehet a belvárosban található Érsekkertben is. Ha ide látogat, semmiképp ne hagyja ki a csodálatos fürdőket és a helyi bor megkóstolását. Számos helyi termelőnél tapasztalt sommelier vezeti be a helyi borok világába, egy degusztációs menü kíséretében.

További információ
Egri vár
Egri vár
Egerszalók Gyógyfürdő
Egerszalók Gyógyfürdő
Szalajka-völgy és vízesése
Szalajka-völgy és vízesése