Fedezze fel Horvátország legjobbjait, és inspirációdjon a következő adriai nyaralásához!

Oblíbené 0

Még nincsenek kedvenc ajánlatai.

  • Bármikor visszatérhet a mentett ajánlatokhoz
  • Egy helyen megtalálhatja kedvenc ajánlatait
  • Értesítéseket kaphat az ajánlatok változásairól

Marienbad: Kirándulási tippek és érdekes helyek

Marienbad a híres bohémiai fürdőháromszög gyöngyszeme. A látogatók szívét a lélegzetelállító természet, a friss levegő és a gyönyörű történelmi központ könnyen megnyeri. Viszonylag kis területen több mint 40 jótékony hatású ásványvízforrás fakad. Élvezze az egyedülállóan békés gyógyfürdői hangulatot, miközben szórakozik a legendás zenélő szökőkút műsorán vagy a festői collonádokban sétálgat.

Marienbad Legkedveltebb utazás

Marienbad fürdővárosban parkok, collonádok, gyönyörű építészeti művek, számtalan kultúrális program és elsősorban több tíz gyógyvízforrás collonade várja, hogy felfedezze. A legismertebb közülük a Ferdinand forrás, amely az elsőszámú kezelésekre használt forrás a gyógyfürdőben, további források még például a Lesní és az Ambrož. Ivókúrákra a Křížový, Karolinin és a Rudolf források az alkalmasak. Marienbad már a régi időkben is nagy közkedveltségnek örvendett a hírességek és a nemesség körében. A leghíresebb látogatók közé tartozik VII. Eduárd brit király, vagy a világhírű J. W. Goethe. Jelenleg a második legnagyobb fürdőváros Csehországban.

Melyek a város legékesebb kincsei?

  • Éneklő szökőkút
  • A fürdő fő collonádja (Maxim Gorký kollonádja)
  • Ferdinand forrás kolonnádja

Látogasson el a Boheminium Parkba is, ahol a cseh emlékművek miniatúráit csodálhatja meg. Kellemes sétát ígérnek a Sziklakert gyümölcsös (Skalníkovy sady), a Lesní forrás parkja, vagy a Királyi út (Královská cesta).

A városon kívül remek kirándulási lehetőségnek ígérkezik Loket vára, vagy a Bečov nad Teplou várkastély, ahol Szent Mór relikviáit őrzik.

További információ

Boheminium Miniatúrapark Legkedveltebb utazás

Tekintse meg Csehország legismertebb emlékműveinek miniatúráit. A Boheminium Miniatúraparkban várakkal, hidakkal, katedrálisokkal és sok egyéb emlékművel ismerkedhet meg. Az összes makett 1:25 méretarányban készült, így a kiállított darabokat úgy csodálhatja meg, mintha 200 m-es magasságból figyelné meg őket. A park az év minden napján nyitva tart, ünnepeket és hétvégéket is beleértve. A miniatúrapark a Krakonoš csúcson, erdőkkel és rétekkel körbeölelve épült, felvonóval is megközelíthető és remek lehetőséget kínál egy kellemes sétához.

További információ

Térkép utazási tippekhez 26 utazási tipp

Marienbad: Kirándulási ötletek

Érdekes cikkek

Egy hétvége Karlovy Varyban

Egy hétvége Karlovy Varyban

  • HOVÁ UTAZZAK A HÉTVÉGÉN?
  • 23. 11. 2023

A híres fürdőháromszög a nyugat-csehországi régió ékessége, ahol három különleges fürdővárost járhatunk be: Karlovy Varyt, Marienbadot és Franzensbadot. Hétvégi kirándulást tervez? Mi segítünk hogyan fedezzék fel a legizgalmasabb látnivalókat!