Egy hétvége Karlovy Varyban

A híres fürdőháromszög a nyugat-csehországi régió ékessége, ahol három különleges fürdővárost járhatunk be: Karlovy Varyt, Marienbadot és Franzensbadot. Hétvégi kirándulást tervez? Mi segítünk hogyan fedezzék fel a legizgalmasabb látnivalókat!
Egy hétvége Karlovy Varyban

Útvonal egy emlékezetes hétvégéhez Karlovy Varyban

A híres cseh fürdőháromszög városai közül Karlovy Vary a leglátogatottabb, és nem véletlenül. Ez a nyugat-csehországi ékszerdoboz a Teplá és Ohře folyók találkozásánál fekszik, és lenyűgöző élményeket kínál minden korosztálynak, legyen szó fiatal vagy idősebb párokról, vagy gyermekes családokról.

Érdekesség: Tudta, hogy Karlovy Varyban összesen 81 ásványforrás található?

Első nap:

  • A legtöbb szálloda már 14:00 órától lehetőséget nyújt a bejelentkezésre. Érdemes rögtön azután felfedezésre indulni, ahogy berendezkedtek szobájukban.
  • Mivel már eleget utaztak, a legjobb, ha a nap hátralevő részét csak a városközpont bejárásával töltik. A lenyűgöző hely tele van oszlopcsarnokokkal, gyógyforrásokkal, káprázatos épületekkel, kávézókkal, cukrászdákkal és éttermekkel.
  • Induljanak el a Vřídlo-Collonade irányába, ahol azonnal megkóstolhatják a Vřídelní forrás vizét. Majd folytassák útjukat a Piac-Collonade felé, ahol a Piacforrás csobog. Itt találják továbbá a Kastély-Collonadeot, az Alsó és a Felső kastélyforrással, valamint a Malom-Collonadeot is, ahol 5 forrás található - a Rusalka, a Libuše, a Vencel herceg, a Malom- és a Sziklaforrás. A folyó mentén sétálva elhaladhatnak a fürdő épülete mellett is, ahol a Szabadság-forrás található, majd eljuthatnak a Gyümölcsöskert-Collonade-hoz, ahol még egy csodás forrás, a Gyümölcsöskert várja Önöket. A források végig kóstolása után sétáljanak egyet a gyönyörű parkban vagy a Dvořák-kertben, ahol egy meseszép tó és egy hatalmas, öreg platán fa látványa nyűgözi le az arra járókat. Ha pedig tovább haladnak a folyó mentén, elérhetik a Smetanovým sadůmt parkot is. A környéken ráadásul rengeteg étterem, kávézó és cukrászda is üzemel. Üljenek be az egyikbe, és csak élvezzék az ízeket. És ha már ízek, egy igazi spa ostya elfogyasztását is vétek lenne kihagyni!
  • A leírt út körülbelül 2 km hosszú (a szállodától függően), és könnyen megtehető gyerekekkel is.
  • Keveslik a kalandokat? Útközben különféle érdekes szobrokra és épületekre is rábukkanhatnak, és bár néhányhoz egy kisebb további séta megtétele is szükséges, nem bánják majd meg ha ellátogatnak hozzájuk.
  • A szállodákban általában 18:00 és 20:00 óra között szolgálják fel a vacsorákat, így érdems időben visszatérni.
  • A nap utolsó étkezése után pedig éljenek a lehetőséggel, ha a szálláson wellness részleg is található és pihenjenek a medencében, pezsgőfürdőben vagy szaunában. Ha ez nem lehetséges, akkor egy romantikus esti sétával , vagy az étteremben elfogyasztott pohár borral is elegáns lezárást adhatnak a napnak.

Második nap:

  • A remek reggeli után kezdődjön a kalandokkal teli nap.
  • Látogassanak el a közelben lévő múzeumok egyikébe. Akik híres alkoholos italok történetét ismernék meg, azoknak ajánljuk a Jan Becher Múzeumot, az ismeretek gyűjtésén túl meg is lehet őket kóstolni! Ha inkább a művészetekért rajong, akkor látogassanak el a Moser Üveggyárba, ahol megmutatják önnek a gyártás folyamatát, a legszebb darabokat, valamint a gyár legendás tulajdonosairól is meg tudhatnak ezt-azt. Azoknak pedig akik már január elején újra a karácsonyt várják, kihagyhatatlan program a bájos Karácsonyi Ház felkeresése, ami egy Karácsonyi és egy Mackó Múzeumot is magában foglal.
  • Tervezzen bőséges időt a múzeumi kirándulásra és akár vásárolja meg elővételben a belépőt, hogy ne kelljen a kivárnia a hosszú sorokat.
  • Ha megkívánja az osztrigát, a francia, vagy esetleg az ószláv konyhát, ne aggódjon! Karlovy Vary sokszínű étterem kínálattal várja az utazókat. Költsenek el Önök is egy ízletes ebédet valamelyik helyi étteremben.
  • Az ebéd után érdemes egy rövid sétát tenni az egészség érdekében, nem is lehetne jobb erre, a híres Szent Péter és Pál templom bejárása, ahonnan akár a gyönyörű IV. Károly kilátótorony felé is folytathatják útjukat. A kilátó tetejéről Karlovy Vary lenyűgöző látványa tárul a túrázók elé.
  • Egy látogatás egy híres fürdővárosba nem lehet teljes egy kiadós fürdőzés nélkül. Ne hagyják ki Önök sem a híres Zámecké fürdő, vagy az Erzsébet fürdő medencéit. Választhatnak, hogy beérik egy rövidebb, 3 órás belépővel, vagy inkább a teljes napot mártózással töltenék.
  • Az egész napos fürdő élmény után esik majd igazán jól a szálloda vacsorája. Az este zárásaként pedig bowlingozásra, biliárdozásra, dartsra vagy asztali focizásra is lesz lehetőségük, hiszen a legtöbb szállodának van saját játékterme, de a környéken is számos lehetőséget találnak majd arra, hogy megéljék a játékosabb énüket.

Harmadik nap:

  • A legtöbb szállodában 10:00, kicsit jobb esetben 11:00 óráig lehet kijelentkezni. Szerencsére, ez a kijelentkezés után pont elég időt biztosít még egy rövidke programhoz amivel kellően el tud búcsúzni Karlovy Varytól.
  • Reggel látogassanak el például valamelyik csodálatos kilátóponthoz. A Goethe kilátó a környező gyönyörű erdővel biztosan lenyűgözi majd, a gyerekek pedig élvezni fogják a közeli Szellem ösvényt. Szép látványt nyújt a Nagy Péter kilátó is, ami tulajdonképpen inkább egy kilátópont mint épület. Emellett elsétálhat a Diana kilátóhoz, ahonnan nemcsak gyönyörű kilátás nyílik Karlovy Varyra, hanem a gyerekek is jól szórakoznak majd az közeli Minizooban, vagy a Pillangóházban. A kalandosabb kedvűek akár az összes kilátót felkereshetik, mert nincsenek messze egymástól.

Tipp:

Hosszabb hétvégére tervez Karlovy Varyban? Fedezze fel a környéket!


Hol érdemes megszállni Karlovy Vary környékén?

Egy olcsó megoldás

  • A Hotel Marttel ***. A szálloda szobáiban a kényelem kis szigete várja a vendégeket, akik büféreggelivel készülhetnek a kalandokra, ráadásul múzeumi kedvezményekben is részesülnek.

Az arany középút:

A luxus szállás:

  • A Hotel Imperial ***** valóban a luxus megtestesítője, ahol félpanzióra, korlátlan wellness és fitneszterem használatra, valamint különféle gyógykezelésekre is számíthatnak.

Egyik szállás sem nyerte el a tetszését? Ne aggódjon, Karlovy Varyban számos további szálloda közül válogathat a Travelking ajánlatai között.

A cikket írta:

Frissített: 29. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet