Fedezze fel Horvátország legjobbjait, és inspirációdjon a következő adriai nyaralásához!

Oblíbené 0

Még nincsenek kedvenc ajánlatai.

 • Bármikor visszatérhet a mentett ajánlatokhoz
 • Egy helyen megtalálhatja kedvenc ajánlatait
 • Értesítéseket kaphat az ajánlatok változásairól

Karlovy Vary: Kirándulási tippek és érdekes helyek

A több mint 650 éves hagyományokkal rendelkező Karlovy Vary Európa egyik leghíresebb gyógyfürdője. A város festői történelmi szívében található a Vřídlo Colonnade, ahol a Vřídlo-forrás 12 méter magasan csobog. A városban összesen 81 bejegyzett ásványvízforrás van, amelyek közül 15 a nagyközönség számára is nyitva áll. Szépségét számos oszlopcsarnokból, például a svájci stílusú, fából készült Piac collonádtól is élvezheti. A városban és környékén népszerű kilátótornyok is találhatók. Gyönyörű panorámák tárulnak elénk a Szarvasugrás kilátópontról, vagy a Diana kilátóból, melyekhez siklóvasút vezet. A város népszerű turisztikai célpontjai közé tartozik a legendás Grandhotel Pupp, vagy a Jan Becher Múzeum, ahol megismerkedhet az egyik leghíresebb cseh alkoholos ital, a Becherovka készítésével.

Vřídlo kolonnád Legkedveltebb utazás

Vřídlo Karlovy Vary legmelegebb, illetve legbőségesebb forrása és egyben a város egyik jelképe is. A 72 °C hőmérsékletet is elérő ásványvíz hőforrás a Vřídelní kolonnád szívében található, amely egy modern betonépítmény. A Vřídlo egészen 12 méteres magasságba tör fel a felszín alól és percenként akár 2 000 liter vizet is termel. A föld alatti része képezi a termálfürdők fő gyógyvízellátását, amelyet akár egy körbevezetés keretén belül meg is látogathat.

A Vřídelní kolonnád 1878 - 1879 között épült bécsi építészek vezetésével, de az idő és a rozsdásodás vasfoga miatt 1939-ben lebontásra került. Ennek köszönhetően 1975-ben új, a ma is látható kolonnád épült Otruba építész tervezésével.

Nyitvatartási idő:

 • A nyári időszámítás alatt 6:00 - 19:00 között minden nap
 • A téli időszámítás alatt 6:30 - 18:00 között minden nap
További információ

Karlovy Vary Legkedveltebb utazás

Karlovy Varyt 1350-ben alapították IV. Károly császár parancsára, így a gyógyítást már több mint 670 éve gyakorolják itt. A fürdő a 18. és 19. században élte aranykorát és felvirágzását, amikor a ma is ismert alakjába építették át, amelynek köszönhetően hatalmas világhírre tett szert. A helyi gyógyvízforrások remek hatással vannak a mozgásszervekre, az emésztőrendszerre és az anyagcsere zavaraira.

Karlovy Vary legcsodálatosabb kolonnádjai (oszlopcsarnokai):

 • Piaci kolonnád (Tržní kolonáda)
 • Malomkő kolonnád (Mlýnská kolonáda)
 • Gyümölcsös kolonnád (Sadová kolonáda)
 • Forró tavasz kolonnád (Vřídelní kolonáda)
 • Az összes kolonnád legalább egy forrást rejt, amelyeket meg is kóstolhat. Tegyen szert kóstolópohárra az egyik árustól és fedezze fel őket, majd pihenjen meg a számtalan padocska egyikén és élvezze a felejthetetlen élményt.

A város felfedezése közben érdemes több látnivalót is megtekinteni. Közéjük tartozik például a Szent Péter és Pál templom, Diana kilátó, amelynél a Pillangó ház (Motýlí dům) és étterem található, Moser üveggyár és a Becherovka látogatóközpont. A fürdőváros erdeiben több kilátóval is találkozhat. A leghíresebb közülük a Szarvas ugrás kilátó (vyhlídka Jelení skok), amely a város egyik jelképe is egyben. Persze nem maradhatnak el a hagyományos ostyák sem, amelyeket díszcsomagolásban is beszerezhet és több ízesítésben is kaphatóak.

További információ

Térkép utazási tippekhez 27 utazási tipp

Karlovy Vary: Kirándulási ötletek

Érdekes cikkek

Egy hétvége Karlovy Varyban

Egy hétvége Karlovy Varyban

 • HOVÁ UTAZZAK A HÉTVÉGÉN?
 • 23. 11. 2023

A híres fürdőháromszög a nyugat-csehországi régió ékessége, ahol három különleges fürdővárost járhatunk be: Karlovy Varyt, Marienbadot és Franzensbadot. Hétvégi kirándulást tervez? Mi segítünk hogyan fedezzék fel a legizgalmasabb látnivalókat!

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Csehországban található Boutique Hotel Corso **** szállodáról

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Csehországban található Boutique Hotel Corso **** szállodáról

 • SZEMÉLYESEN ELLENŐRIZVE
 • 4. 8. 2023

Utazzunk Veronikával a Travelking csapatának egyik tagjával a Csehországban található Boutique Hotel Corso **** szállodához. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Karlovy Varyban lévő Spa Resort Sanssouci ****-ról

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Karlovy Varyban lévő Spa Resort Sanssouci ****-ról

 • SZEMÉLYESEN ELLENŐRIZVE
 • 26. 8. 2022

Utazzunk Nikollal, a Travelking csapatának egyik tagjával a Karlovy Varyban található Spa Resort Sanssouci ****-hoz. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról!

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a csodálatos Karlovy Vary fürdővárosában, a Park Spa Hotel Sirius****-ban töltött nyári wellnesspihenésről

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a csodálatos Karlovy Vary fürdővárosában, a Park Spa Hotel Sirius****-ban töltött nyári wellnesspihenésről

 • SZEMÉLYESEN ELLENŐRIZVE
 • 22. 7. 2022

Utazzunk Fannival, a Travelking csapatának egyik tagjával a csehországi Karlovy Vary városában található Park Spa Hotel Sirius ****-hoz. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról!