Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Csehországban található Boutique Hotel Corso **** szállodáról

Utazzunk Veronikával a Travelking csapatának egyik tagjával a Csehországban található Boutique Hotel Corso **** szállodához. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Csehországban található Boutique Hotel Corso **** szállodáról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2022.05.23. - 2022.05.25.
  • Hol szálltál meg?: Boutique Hotel Corso ****
  • Hol található a szállás?: Karlovy Vary
  • Kivel utaztál?: A párommal
  • Milyen volt az ellátás?: Félpanziós ellátásban volt részünk
  • Mivel utaztál?: Autóval és busszal

Hová és hogyan utaztatok?

A párommal úgy döntöttünk, hogy elmegyünk egy pár napos kikapcsolódásra és ehhez a mesés Karlovy Varyban található Boutique Hotel Corso **** szállodát választottuk. Mivel Znojmóban élünk, utunkat onnan kezdtük és egészen Jihlavig autóztunk, ahol az autót otthagytuk és onnan távolsági busszal utaztunk tovább egészen Karlovy Vary lélegzetelállító városáig. Egy rövid prágai átszállással együtt az út összesen kb. 6 óráig tartott (1,5 óra Znojmótól Jihlaváig, majd onnan 4,5 óra Karlovy Varyig). Az utolsó szakaszt a buszpályaudvarról a szállodába pedig taxival tettük meg.

Milyen volt a parkolás?

Mivel busszal, majd taxival utaztunk, így nem kellett a parkolással foglalkoznunk. A szállodának azonban nincs saját parkolója. A szálloda környékén fizetős parkolókban vagy ingyenesen az utcán lehet parkolni. Amennyire észrevettem, a parkolás Karlovy Varyban 80-350 CZK-ba kerül éjszakánként (helytől és típustól függően).

Hol szálltatok meg?

A választott szállodánk közvetlenül Karlovy Vary központjában található, így a környéken számos más, hasonló stílusú, gyönyörű szálloda is található. Ezek építészetileg igazán kivételes épületek, ragyogó reneszánsz és barokk jegyekkel, amelyeket imádtam. Összességében a városközpont nagyon vonzó, és azonnal levett bennünket a lábunkról. Az az igazság, hogy a szálloda egy kicsit el volt rejtve a környező üzletek között, így eltartott egy darabig, mire megtaláltuk.

A szállodába belépve azonnal észrevettük, hogy nem rég esett át egy felújításon. A recepciónál fogadtak, és kaptunk egy elektronikus kulcskártyát is a 4. emeleten található szobánkhoz. A szoba gyönyörű sárga színű volt, amelyet egy nagy franciaágy uralt, valamint éjjeliszekrényekkel és stílusos kárpitozott fotelekkel is fel volt szerelve. Volt egy négyjegyű kóddal ellátott széf és egy minibár is. Nagyon tetszettek a különböző részletek és kiegészítők, mint például az arany díszítések vagy a Karlovy Vary városáról készült történelmi fotók. A fürdőszobában egy kád, egy nagy tükör és egy kisebb kozmetikai tükör is volt a hölgyek örömére, valamint volt egy hajszárító is. Nem szükséges kozmetikumokat vinni, mivel a fürdőszobában samponok, tusfürdők és fürdősapkák álltak rendelkezésre. A szobában bekészítve várt bennünket a fürdőköpeny és a papucs is, ami igazán jól jött. Megemlíteném még, hogy a szobákból és általában az egész szállodából remek kilátás nyílik a városközpontra és a Teplá folyóra.

Mesélj az ellátásról!

Utalványunknak köszönhetően félpanziós ellátásban volt részünk, amelyet egy szép, márványból készült, a falakba faragott szobrokkal díszített étteremben szolgáltak fel. Érkezéskor nem volt választható a vacsora, tejfölös spenóton sült halat fogyasztottunk, hozzá pedig főtt burgonyát kínáltak. A párom azonban nem eszik halat, ezért más ételt kért a pincértől. A felszolgáló nagyon segítőkész volt, így természetesen kicserélték az ételét sertésbélszínre, amit ő is burgonyával fogyasztott. A vacsora előételből, levesből, főételből és desszertből állt. Mindig volt mangó sorbet is, ami igazán fenséges volt. A vacsora árában nem szerepelnek az italok, de a büfé pultján citromos víz állt rendelkezésünkre, amit bármennyiszer ki lehetett tölteni. Alternatívaként természetesen felár ellenében más italokat is rendelhettünk volna. Minden vacsora gyertyafényes volt, ami igazán varázslatos hangulatot adott a pillanatnak.

A reggeli bőséges volt, széles választékban kínáltak pékárukat (édes és sós), zöldségeket, gyümölcsöket, gabonaféléket, müzliket, sajtokat és felvágottakat. A meleg ételek között volt rántotta, kolbász, grillezett zöldségek és zabkása. Szomjoltásra a klasszikus italok közül lehetett választani, mint például teát, kávét, gyümölcsleveket vagy mentás-citromos vizet.

Mit ettetek a környéken?

Ebédelni a Diana étterembe mentünk, amely a város felett, az azonos nevű kilátónál található. Ide gyalog vagy drótkötélpályával is el lehet jutni (300 CZK két személyre szóló jegy két útra). Az étterem igazán kellemes volt, barátságos kiszolgálással, nagy választékkal, ízletes ételekkel, amelyek közül húsimádók, vegetáriánusok és vegánok is választhatnak. Az étterem érdekessége a gyönyörű fehér páva volt, amely a környéken járőrözött, és szépen tudatta mindenkivel, hogy ő a főnök. :-)

Milyen wellness lehetőségek voltak a szállodában?

A szállodában lehetőségünk volt kipróbálni a wellness-részleget, amely szintén benne volt a csomagban. A wellness-részleg gyönyörű, felújított és egy kis medencével rendelkezik, melynek vízhőmérséklete 28 °C. Nagyon tetszett a medence és a fürdő környezete. Tele volt zöld növényzettel és egy Buddha fejet ábrázoló szoborral, ami kellemes, pihentető hangulatot teremtett. A medencén kívül volt még egy finn szauna és egy gőzkabin is, amely mindkettő 4 fő számára ideális.

A fürdőn kívül kipróbáltuk a kezeléseket is. Én személy szerint egy aromás relaxáló masszázsnak hódoltam, a barátom pedig egy lábreflexológiai masszázson vett részt. A masszőr nagyon kedves volt. Sok más kezelés is foglalható, például nyirokdrenázs, különböző más masszázsok vagy hammam. A spa és a kezelések reggel 9:00 és este 21:00 óra között vehetők igénybe.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

Karlovy Vary meglátogatása már önmagában is egy nagy élményt jelent. Ugyanakkor ajánlom, hogy látogasson el a következő helyekre is.

  • Forrás kolonnád - A fő kolonnád, ahol mind a 15 ásványvízforrást megkóstolhatja, amelyek hőmérséklete 42 és 72 °C között mozog.
  • Az oszlopsor mögött van a szép Antonín Dvořák park, ahol egy kávé és egy desszert mellett le lehet ülni beszélgetni, vagy csak élvezni a csodás pillanatokat.
  • Egy kirándulás a Diana drótkötélpályán is remek választás, egy oda-vissza jegy csupán 150 CZK-ba került személyenként, amely a mesés kilátással rendelkező hegyre és a Diana kilátótoronyhoz visz fel. A kilátóba lépcsőn is fel lehet mászni, vagy lifttel is fel lehet jutni a kilátótorony tetejére.
  • Nekünk nagyon tetszett a Pillangóház - Papilonia is, ahol különböző pillangókat és teknősöket láthattunk. Érdekes tényeket is megtudtunk a pillangók világáról.
  • Az utolsó tipp a Viaszmúzeum háza, amely híres emberek másait mutatja be viaszból.

Röviden hogyan foglalnád össze a Boutique Hotel Corso ****-ban szerzett élményeket?

"Nagyon elégedettek voltunk a Boutique Hotel Corso **** szállodában töltött napokkal. Ki kell emelnem a személyzet kedvességét és a szolgáltatások magas színvonalát. A közelmúltban a szálloda belső terei megújultak, és pompás luxus atmoszféra uralkodik bennük. Fine-dining élményekben volt részünk az esti gyertyafényes vacsorákon. Legjobban a wellness részleg, a szobából nyíló gyönyörű kilátás Karlovy-Vary központjára tetszett. Szívesen visszatérnék a szállodába újra, mert úgy éreztem itt magam, mint egy mesebeli hercegnő.”


👍 A Boutique Hotel Corso **** szállodát Veronika a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 27. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet