Fedezze fel Horvátország legjobbjait, és inspirációdjon a következő adriai nyaralásához!

Oblíbené 0

Még nincsenek kedvenc ajánlatai.

  • Bármikor visszatérhet a mentett ajánlatokhoz
  • Egy helyen megtalálhatja kedvenc ajánlatait
  • Értesítéseket kaphat az ajánlatok változásairól

Morva-szlovákia: Kirándulási tippek és érdekes helyek

Slovácko az élénk népszokások, a dulcimer zene, a slivovitz és a bor régiójának számít. Itt található a francia kertekkel és angol parkkal körülvett, lenyűgöző barokk Buchlovicei kastély, valamint a középkori Buchlovi kastély is. Egyedülálló élményt nyújt a Kovozoo fém állatszobrokat bemutató kiállítás az óvárosban, vagy tegyen kerékpártúrát a Bata-csatorna tanösvényén. Modrában felfedezheti a Régészeti Szabadtéri Múzeumot, ahol megismerheti őseink életét. A Slovácko régió egyedülálló természeti látnivalói közé tartoznak a Chřibská hatalmas bükkerdői vagy a Fehér-Kárpátok legendás orchideás rétjei.

Uherské Hradiště Legkedveltebb utazás

A történelmi jelentőségű Uherské Hradiště, amelyet a Morva-szlovák régió szíveként is neveznek, a Morava folyó partján fekszik és mindenképpen megéri a látogatást. Megtekintheti a Morva-szlovák múzeum galériáját (Galerie Slováckého muzea), a Masaryk teret (Masarykovo náměstí), a barokk stílusú Xavéri Szent Ferenc templomot, vagy a régi városházát (Stará radnice). A város közelében számtalan túraösvény és kerékpárút húzódik.

További információ

Cseh-Morva régió Legkedveltebb utazás

A Cseh-Morva régiót szőlőhegyek végeláthatatlan sora, gyönyörű táj és számtalan történelmi és kultúrális emlékhely jellemzi. Élvezze Dél-Morvaország egyedülálló hangulatát és a helyiek vendégszeretetét a borospincék egyikében. Amennyiben túrázáshoz, esetleg kerékpározáshoz támadna kedve, vagy kedveli az ősi várak és kastélyok romantikus hangulatát, úgy a legjobb helyen jár.

Mely helyeket édemes meglátogatni?

  • Buchlov vára
  • Buchlovice kastély
  • Velehrad zarándokhely

Látogassa meg a Modrában található régészeti feltárási helyet, Uherské Hradiště (Magyarvár), vagy Veselí nad Moravou városát. Staré Město a Nagymorva Birodalom emlékműjével és vasból készült állatok állatkertjével büszkélkedhet.

További információ

Térkép utazási tippekhez 32 utazási tipp

Morva-szlovákia: Kirándulási ötletek