Bzenec

A borkedvelők tudják, hogy a dél-morvaországi Bzenec városában 1875-ben kezdték meg először a klasszikus módszerrel, tehát palackos erjesztéssel készült pezsgők gyártását. Ha ellátogat ebbe a csodás kis cseh városban, biztosan szembetűnik majd, hogy a borászat mindenütt jelen van Bzenecben. A bort jelentőssége megjelenik a város címerében, az emlékműveken, a város történelmében és jelenében is.

A város látképét a gyönyörű neogótikus Bzenec kastély uralja, amely jelenleg sajnos nem látogatható. Az épület történelmét és földalatti katakombarendszerét azonban megismerheti a kastély pincészete által kínált vezetett túrák során. A hely történelmének és a borkészítés fontosabb lépcsőinek megismerése után ter,észetesen bele is kóstolhat az itt készült kiváló brzeneci tételekbe. A kastély mellett található a szabadon látogatható kastélypark is, ahol egy több mint 500 éves hársfa is található.

Bzenec környékén a természeti látnivalókból sincs hiány. Az egyik legkülönlegesebb páldául az ún. aranyhomok, vagy más néven a morva Szahara. Ezek a hatalmas homokdűnék, a Rohatec és Bzenec-Privoz vasútállomások között húzódnak a Hodonín régióban. A dűnék körülbelül hatvan méter szélesek és tíz és fél kilométer hosszúak, és összesen száz hektárnyi területen terülnek el.

Térkép megjelenítése

Ezt a javaslatunkat a következő helyeken találod meg: Morva-szlovákia, Dél-Morvaország

Kirándulási ötletek a környéken

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet