Orlicei-hegység: Kirándulási tippek és érdekes helyek

Deštné v Orlických horách síközpontLegkedveltebb utazás

Fedezze fel a Sas-hegység sípályáit! Deštné faluban, ahol a síelés 650 m tengerszint feletti magasságban kezdődik, és közvetlenül Studený vrch (883 m tengerszint feletti magasság) alatt ér véget. Egy síbérletért 6 különböző nehézségi szintű, összesen 4,5 km hosszúságú sípályát próbálhat ki, ahol a gyermekes családok, a kezdők és a tapasztaltabb síelők is megtalálják a számukra legmegfelelőbb pályát. 2 fekete, 1 piros, valamint 3 kék lejtő tallható a pályákon. A snowboardosoknak snowpark áll rendelkezésükre, ahol számos akadály és ugrató található. A gyermekek számára síiskola, Yetti játszótér és egyéb látnivalók is rendelkezésre állnak.A településen rendszeresen karbantartott sífutópályák is találhatók, amelyek csatlakoznak a híres Jirásek-ösvényhez és a Sas-hegység közel 150 km hosszú, karbantartott sífutópálya-hálózatához.

További információ

Sas-hegységLegkedveltebb utazás

A Sas-hegység Északkelet-Csehországban, a lengyel határ közelében található. A legmagasabb csúcsa, a Velká Deštná 1115 méter magasan fekszik. A hegy tetején található egy kilátótorony, ahonnan jó idő esetén kiváló kilátás nyílik a környező régióra. A Sas-hegység területét számos túrázásra és kerékpározásra alkalmas útvonal hálózza be, télen pedig a sífutók és lesiklók számára tartogat kihívásokat. A hegység fő útvonala a piros jelzésű Alois Jirásek-ösvény. A történelem kedvelői számos katonai erődítmény és bunker maradványait is megvizsgálhatják itt.

A legszebb kirándulási célpontok:

  • Anna kilátótorony
  • Rychnov nad Kněžnou kastély
  • Potštejn várának romjai

A Sas-hegység városaiban megismerheti a hagyományos cseh népi építészet remekeit, a legszebb épületek például Rokytniceben csodálhatóak meg.

További információ

Térkép utazási tippekhez29 utazási tipp

Orlicei-hegység: Kirándulási ötletek

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet