Orlicei-hegység: Kirándulási tippek és érdekes helyek

Az Orlické-hegység festői vidék, a kerékpárosok és túrázók számára kijelölt útvonalak minőségi hálózatával. Tegyen kirándulást a népi építészet vagy a történelmi emlékek megtekintésére az erdőkkel és rétekkel tarkított tájban, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a cseh és lengyel hátországra. Válasszon célpontnak egy kastélyt vagy várat, vagy fedezze fel az Orlické-hegység legnagyobb ritkaságát - a tüzérségi erődöket és lövészárkokat, amelyeket a csehszlovák erődítés részeként építettek 1935-1938-ban. Kövesse a mitikus rabló, Ledříček nyomát a Zemská brána-szurdokban, a közeli Neratovban pedig egy egyedülálló üvegtetős templom várja Önt. Télen élvezze az egyedülálló helyi tájat a síközpontokban vagy a sífutópályákon.

Sas-hegységLegkedveltebb utazás

A Sas-hegység Északkelet-Csehországban, a lengyel határ közelében található. A legmagasabb csúcsa, a Velká Deštná 1115 méter magasan fekszik. A hegy tetején található egy kilátótorony, ahonnan jó idő esetén kiváló kilátás nyílik a környező régióra. A Sas-hegység területét számos túrázásra és kerékpározásra alkalmas útvonal hálózza be, télen pedig a sífutók és lesiklók számára tartogat kihívásokat. A hegység fő útvonala a piros jelzésű Alois Jirásek-ösvény. A történelem kedvelői számos katonai erődítmény és bunker maradványait is megvizsgálhatják itt.

A legszebb kirándulási célpontok:

  • Anna kilátótorony
  • Rychnov nad Kněžnou kastély
  • Potštejn várának romjai

A Sas-hegység városaiban megismerheti a hagyományos cseh népi építészet remekeit, a legszebb épületek például Rokytniceben csodálhatóak meg.

További információ

Síelés a Sas-hegységbenLegkedveltebb utazás

Nem csak nyáron, hanem télen is sok nagyszerű dolog történik a népszerű Sas-hegységben, ahol Leginkább síelni vagy snowboardozni lehet. A számos síközpont (legalább) egyikében megtalálja az igényeinek megfelelőt - legyen az kék vagy fekete pálya, síoktatás oktatóval, vagy akár szórakoztatás gyerekeknek**.

Hol lehet a legjobban síelni a Sas-hegységben?

  • A *Říčky síközpont már több évtizede működik, mégis folyamatosan fejlesztésekben és újításokban gondolkodik a még kellemesebb élmény érdekében. Itt minden szükséges felszerelést kibérelhet, a sí- és snowboardiskolában fejlesztheti technikáját, vagy elindulhat a mindig gondozott sífutópályák egyikén.
  • A **Deštné v Orlických síközpontban az egész család jól fogja érezni magát. Összesen 6 különböző nehézségi szintű és 4,5 km hosszúságú sípálya, egy hópark számos akadállyal és ugratóval, egy síiskola, egy Yetti játszótér és egy rendszeresen ápolt sífutópálya várja a család minden tagját.
  • A Na Špičáku síközpont egy 610 méter hosszú, szelíd lejtővel rendelkezik, amely ideális feltételeket biztosít a síoktatáshoz és a családi nyaraláshoz, játszótérrel és szánkópályával.
  • A Sedloňov síközpont és Snowpark a kezdőknek is örömet okoz, akik belefáradtak a sorban állásba, és jó pénzért szeretnének síelni, akár este is. A síkölcsönző és a síszerviz mellett síiskola is működik.
  • A Peklák síközpont naponta kínál éjszakai síelést egy 800 méter hosszú lejtőn, amelyet egy nagy teljesítményű technikai hóágyúrendszer biztosít. Emellett kiváló megközelíthetőséggel büszkélkedhet autóval és vonattal.
További információ

Térkép utazási tippekhez34 utazási tipp

Orlicei-hegység: Kirándulási ötletek

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet