Győr: Kirándulási tippek és érdekes helyek

Győr városa nem csak a termálfürdőjéről híres, hanem varázslatos és történelmi jelentőségű városközpontjáról is, ahol rengeteg barokk stílusú emlékművel találkozhat az ide látogató. Talán a legjelentősebb emlékhely a 13. században épült püspöki palota tornya. A városközpont felfedezése közben találkozhat számtalan templommal, palotával, múzeummal, gyönyörű és jellegzetes sarki erkéllyekkel, illetve mesébe illő szűk utcácskákkal. A Mosoni-Duna és Rába folyó találkozásánal elhelyezkedő fürdők gyönyörű kilátást biztosítanak a történelmi városközpontra. Az év minden szakaszában híres vásárok kerülnek itt megrendezésre, ahol többek között a hazai ízvilág gyönyöreit is élvezheti.

Xantus János ÁllatkertLegkedveltebb utazás

Győr nemcsak az építészet és a termálfürdők városa. Az állatkert küldetése, a szórakoztatás mellet, hogy otthont adjon számos veszélyeztetett fajnak, ezzel segítve a fennmaradásukat. Az állatkert gyakran kultúrális és sportrendezvények helyszíne is.

További információ

GyőrLegkedveltebb utazás

A három folyó városa, a Győr nagyjából félúton Bécs és Budapest között fekszik. Bármelyik évszakban ellátogathat ide, mert annyi programlehetőséget nyújt a város hogy bármikor is érkezzen ide, biztosan nem fog unatkozni. Nagyszerű termálfürdőkkel, gazdag történelemmel, gyönyörű természettel, magyar specialitásokkal rendelkező éttermekkel és különféle kulturális eseményekkel várja a város.

Mit ne hagyjon ki ha Győrben jár?

  • Tegyen egy sétát a város barokk terén, a Bécsi kapu téren (a Bécsi kapunál).
  • A Széchenyi téren a Szent Jezsuita templom két domináns tornya található, amelyet szintén érdemes meglátogatni.
  • Ahogy sok más magyar város, Győr is számos fürdővel rendelkezik a termál- és gyógyforrásoknak köszönetően.
  • A város közepén, a zöldövezetben való sétá legjobb úticélja a Batthyány tér.
További információ

Térkép utazási tippekhez5 utazási tipp

Győr: Kirándulási ötletek

Ajánlataink a környéken

További ajánlatok

Érdekes cikkek

A tökéletes otthoni wellness nap 9 lépésben!

A tökéletes otthoni wellness nap 9 lépésben!

  • MAGYARORSZÁG
  • 28. 1. 2021

A fárasztó hétköznapok után általában nem szánunk elég időt a testi és lelki feltöltődésre. Ha nincs lehetőség egy fürdő vagy spa meglátogatására, akkor sem kell lemondanunk a wellness élményekről! Íme 9 tipp egy tökéletes otthoni wellness naphoz.

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet