A tökéletes otthoni wellness nap 9 lépésben!

A fárasztó hétköznapok után általában nem szánunk elég időt a testi és lelki feltöltődésre. Ha nincs lehetőség egy fürdő vagy spa meglátogatására, akkor sem kell lemondanunk a wellness élményekről! Íme 9 tipp egy tökéletes otthoni wellness naphoz.
A tökéletes otthoni wellness nap 9 lépésben!

1. Napindító átmozgatás

Indítsa a napot jógával vagy egy kellemes nyújtással! Ez most nem a kemény testedzés ideje, sokkal inkább a testi és lelki felfrissülést elősegítő gyakorlatoké. Ha nem tudja, hogyan kezdjen hozzá, akkor sincs ok az aggodalomra, hiszen ma már számos videót és cikket találhat az interneten a témában, amelyek segítségére lehetnek.

2. Intuitív olvasás

Jöhet a kedvenc könyve, verseskötete, vagy az a bizonyos, aminek az elkezdését már hónapok óta tervezte. A legfontosabb, hogy pontosan addig olvasson amíg kedve tartja, amíg jólesik. Most az egyszer ne figyeljen az órára! Nem számít, hogy 1 vagy éppen 3 órát kellemes a könyv fölött ülni, hiszen ez a pihenés napja.

3. Hajápolás

Örvendeztesse meg fürtjeit egy a szokásosnál jóval nagyobb adag ápolással! Előkerülhetnek a szekrény mélyéről a "soha nincs elég időm rá" típusú balzsamok, hajolajak és hajpakolások egyaránt. Ha kedve tartja akár készíthet egy hajpakolást sajátkezűleg is az otthon található természetes, tápláló alapanyagokból.

4. Arcápolás

Ha megkérdeznénk egy csapat hölgyet arról, hogy vajon mi az ami még körültekintőbb ápolást igényel mint a hajuk, valószínűleg mind kórusban mondanák, hogy természetesen az arcuk. A legtöbb esetben a hétköznapokban valahogy mégsem kapja meg a megfelelő gondoskodást ez a terület sem, így a wellness napon nem maradhat ki a sorból! Egy hidratáló vagy éppen tisztító hatású maszkért, egy erőtejes szérumért, egy otthon elvégezhető arkezelésért vagy masszázsért garantáljuk, hogy nagyon hálás lesz a bőre!

5. Manikűr

Ezer éve már annak, hogy otthon készített magának manikűrt? Hát akkor éppen itt az ideje, hogy elővegye azt a csodaszép piros lakkot! Ezúttal ne feledkezzen meg a lábakról sem, hiszen ők is megérdemlik a nagyobb figyelmet!

6. Habfürdő

Egy igazi spa élmény nem lehet teljes fürdőzés nélkül! Néhány gyertya és egy kis nyugtató zene segítségével még fantasztikusabbá teheti az élményt. Érdemes illóolajokkal gazdagított habfürdőt vagy fürdőbombát választani.

7. Testápolás

Egy hosszú fürdőzés után a bőr dehidratálttá válhat így nem árt, ha a testápolásra is extra figyelmet fordítunk. Egy alapos radírozást követően a szokásos testápoló helyett válasszon egy tápláló testvajat vagy olajat.

8. Párologtatás

A párologtatásra nincs tökéletes időpont és tökéletes módszer. Válassza az Önnek tetsző illatot és párologtatási módot. Ha nincs otthon elektromos párologtatója egy egyszerű párologtatót akár sajátkezűleg is elkészíthet, egy üvegcse és néhány bambuszpálca segítségével. A fantasztikus olajok jótékony hatásait akár egész nap is élvezheti. Egy ilyen wellness napon igazán ki lehet rúgni a hámból!

9. Filmezés

Legyen a pihenőnap megkoronázása egy a szívéhez közel álló film, igazán kuckózós környezetben, a kedvenc szigorúan nem diétás nasijával karöltve. Egyszerű de nagyszerű lezárása lehet ennek a kellemes napnak!

Ha tetszett a cikkünk, és máskor is olvasna hasonlóakat, legyen a Travelking Family tagja, hogy elsőként értesülhessen a legújabb tippjeinkről és a legjobb ajánlatainkról!

A cikket írta:

Kollár JúliaKollár Júlia
Frissített: 18. 3. 2024

Érdekes cikkek

Kezdődhet Magyarország felfedezése a Travelking segítségével

Válasszon egyedi és népszerű ajánlatainkból

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet