Lenti: Kirándulási tippek és érdekes helyek

A Nyugat-magyarországi Lenti városkában kényelmes kikapcsolódás várja, miközben feltöltheti erőtartalékait. A fürdő hatalmas területén több fedett és szabadtéri termálvizes medencével, illetve szaunával találkozhat. Helyi különlegességnek számít a Szent György Energiapark területén gondosan kijelölt jótékony hatású energiavonalak, amelyek a gyógyvízzel párosítva segítenek elérni a test tökéletes testi és lelki egyensúlyát. A fürdőközpont mellett található a Lenti Erdei és Vasúti Múzeum, meglátogatását mindenképp tanácsoljuk.

Lenti keskeny nyomtávú kisvasútLegkedveltebb utazás

Lentiből indul a leghosszabb (32 km) magyar keskeny nyomtávú vasút. A pálya nemcsak az állami vasutakhoz kapcsolódik, hanem sok túra- és kerékpáros útvonalhoz is. Ha friss levegőre és egy csodálatos erdőjárásra vágyik ez a tökéletes kirándulási lehetőség az ön számára. A kisvonat végállomásánál az erdészeti és vasúti múzeumot is megtekinheti.

További információ

Lenti Termálfürdő és Szent György EnergiaparkLegkedveltebb utazás

A délnyugat-magyarországi Lenti termálfürdőben nem csak 5 fedett és 5 szabadtéri medence található számos csúszdával és egyéb látnivalókkal, hanem nátrium-hidrogén-karbonátot tartalmazó gyógyvíz is, amely alkalmas mozgásszervi betegségek, gerinc és ízületi problémák kezelésére. A legnagyobb 1 329 m²-es medence igazi élmény, itt található egy vad folyó (gyorsulási csatorna), nyakmasszázs fúvókák, masszázspadok és egy hatalmas 75 m hosszú szánkó **.

Medencék a Lenti termálfürdőben:

 • Kalandmedence 75 méteres csúszdával, 3 m hosszú családi csúszdával
 • Gyerekmedence
 • felnőtt élményfürdő masszázságyúkkal és fúvókákkal
 • Melegfürdő
 • Benti medence
 • Beltéri tanmedence
 • Beltéri wellness-medence
 • szabadtéri hidromasszázs medence
 • Szabadtéri tanmedence
 • Szabadtéri medence
 • szabadtéri gyermekmedence
 • szabadtéri terápiás medence
 • szabadtéri élménymedence

A helyi termálfürdők másik vonzereje és kizárólagossága a Szent György Energiapark (Szent György Park). Ez a park az energiavezetékek találkozásánál található, ezért úgy gondolják, hogy a vendégek a gyógyító víz és a különleges energiapont együttes hatására pihenhetnek, feltöltődhetnek és felépülhetnek **.

A gyógyvizek jótékony hatásainak alkalmazása kombinálható különböző kezelési eljárásokkal . Az eljárások biztosításához orvosi vizsgálat, konzultáció szükséges.

A szabadtéri medencék májustól szeptemberig működnek , fedett terület és szaunavilág (két finn szaunával, egy aromás és egy fiziotermikus), majd egész évben . A fürdőbe való belépés alapdíja 2 790 Ft (kb. 8 €), a szaunavilág külön fizetendő.

További információ

Térkép utazási tippekhez4 utazási tipp

Lenti: Kirándulási ötletek

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet