Mosonmagyaróvár: Kirándulási tippek és érdekes helyek

Moson, a közkedvelt fürdőváros a Mosoni-Duna és a Lajta folyó találkozásánál helyezkedik el. A helyi termálforrás gyógyereje az öt leghatásosabb gyógyvizek egyike Európában. A város további büszkesége a középkori utcákkal, barokk stílusú házakkal és szobrokkal tarkított városközpont. A legismertebb emlékmű a város közepén található 13. századból származó vár. Itt található továbbá a Cselley-ház, amely ipari művészeti kiállításnak és Gyurkovits Ferenc, 19. és 20. századi festő, festményeinek ad otthont.

Futura Élményközpont - Tudományos játszóházLegkedveltebb utazás

A Futura tudományos és szórakoztató központ négyszintes épülete a négy alapvető természeti elemhez (víz, föld, levegő, tűz) kapcsolódó interaktív látványosságok legjobbjait kínálja. Az állandó kiállítások mellett különféle programokat is rendeznek a gyermekek és a felnőttek számára. Ha gyermekekkel nyaral mindenképpen látogassa meg a központot.

További információ

Flexum Thermal & SpaLegkedveltebb utazás

Mosonmagyaróvár Nyugat-Magyarországon, található az osztrák és a szlovák határ közelében. Bár viszonylag kicsi város, gyönyörű gyógyfürdővel büszkélkedhet, amely vonzza a pihenésre és egészségügyi problémáik javulására vágyó turistákat. A fürdő egyenesen a zöldövezet közepén található a városközpont közelében, és 7 különféle vízhőmérsékletű medence található itt. Akár kikapcsolódásra, gyógyulásra vagy csak egy jó úszásra vágyik itt biztosan megtalálja a számításait.

A fürdőben található medencék:

  • Gyógyfürdő termálvízzel 36 - 38 °C hőmérsékleten
  • Ülőmedence hűtött termálvízzel 30 - 33 °C hőmérsékleten
  • Ülőmedence pezsgőpadokkal, a láb és a hát masszázselemekkel hűtött termálvízzel 36 - 37 °C hőmérsékleten
  • Úszómedence terápiás úszáshoz és testmozgáshoz hűtött termálvízzel 28 - 30 °C hőmérsékleten
  • Wellness medence hűtött termálvízzel, 32 - 34 °C hőmérsékleten
  • 33,3 m hosszú szómedence, 28 - 29 °C hőmérsékleten
  • 25 m hosszú uszoda, 26 - 28 °C hőmérsékleten

A mosonmagyaróvári termálforrások Európa leggyógyítóbb vizei közé tartoznak (a termálforrás lúgos, hidrogén-karbonátos vízből áll, amely 2000 m mélyről érkezik és hőmérséklete eléri a 74 °C-ot). A víz gyógyítja az ízületi és a gerinc problémákat és számos más betegség esetén is jótékony hatású.A gyógyfürdő egész évben minden nap nyitva tart 8:00-20:00 között.

További információ

Térkép utazási tippekhez5 utazási tipp

Mosonmagyaróvár: Kirándulási ötletek

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet