Dačice

Dačice városa elsősorban arról, híres hogy a világon elsőként itt állítottak elő kockacukrot. Ennek az édes találmánynak, amelyet a csehek ajándékoztak a világnak, az itt található eredeti emlékmű állít emléket. Dačice-i kirándulását azonban számos más látnivalóval és műemlékkel is megédesítheti. Itt található a Barokk Szent Lőrinc-templom, egy reneszánsz és klasszicista kastély, egy szabadtéri vízipark vagy egy repülőmúzeum. Dačice környékét festői táj jellemzi, amely tavakat, erdőket és legendákba burkolózó nevezetességeket rejt. A természeti emlékek közül érdemes meglátogatni a Toužínské domboldalt és a Dubová domboldalt.

Mit ne hagyjon ki Dačice városában?

  • Az új Dačicei kastélyt a Városi Múzeummal és Galériával
  • A régi Dačicei kastélyt, a 16. századi reneszánsz palotával
  • A kockacukor formájú emlékművet
  • A barokk Szent Lőrinc-templomot
  • A 17. századi Ferences kolostort
  • A repülőmúzeumot

Érdekesség: A Dačice kockacukor története:A történet szerint 1841-ben a cukorgyár igazgatójának, Jakub Kryštof Radnak felesége, Juliana egy alkalommal, miközben az akkortájt még csak tömbökben, cukorsüvegekben kapható cukorból próbált késsel egy kisebb adagot levágni csúnyán megvágta magát. A hölgy fájdalommal vegyes dühében kifakadt az urának, hogy ideje lenne már valamiféle kisebb méretű, adagolható cukor kitalálására, mert a végén vagy ő, vagy a lányaik egyike még az ujját is lemetéli.Rad úr nagyon komolyan vette ezt a kérést és alig három hónap alatt kifejlesztett egy kézi préselő berendezést, és 350 db kockacukorral lepte meg a feleségét. Innen indult utána világhódító útra a kockacukor.

Térkép megjelenítése

Ezt a javaslatunkat a következő helyeken találod meg: Cseh-Morva felföld

Kirándulási ötletek a környéken

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet