Cseh-Morva felföld: Kirándulási tippek és érdekes helyek

A Cseh-Morva Felföld hullámzó hegygerincén található a varázslatos Vysočina régió, érintetlen természettel és számos történelmi emlékkel. Három UNESCO világörökségi helyszín is található itt: Telč festői központja, a Szent Prokopiusz-bazilika és Trebic zsidó negyede, valamint Žďár nad Sázavou-ban Nepomuki Szent János zarándoktemploma. Fedezze fel ezeket a különleges kulturális emlékeket és kiránduljon egy jót a régióban.

JihlavaLegkedveltebb utazás

Jihlava egykor főleg bányaváros volt, ezüstöt bányásztak itt. Ma már modern regionális központ, tele látnivalóval és kikapcsolódási lehetőséggel.

A belváros elbűvöli majd építészetével. Kiváló kávézókat és éttermeket fedezhet fel. Alatta található a titokzatos Jihlava metró, amely Csehország második legnagyobb földalatti labirintusát képezi, és amely különösen a foszforeszkáló folyosójáról híres.

A híres zeneszerző, Gustav Mahler élete is elválaszthatatlanul kapcsolódik Jihlavához és környékéhez. Meglátogathatja a házában az életéről és munkásságáról szóló kiállítást, sőt egy parkot is, amelynek saját szobra van a zeneszerzőről.

Jihlava és környéke a kerékpárosok paradicsoma is, és a nagy távolságokat átívelő kerékpárúton egészen Ausztriáig el lehet gurulni.

A gyermekes családok minden bizonnyal értékelni fogják a Jihlava Állatkertet, a Vodní Ráj Aquaparkot vagy a Robinson Családi Parkot.

További információ

TřebíčLegkedveltebb utazás

Ha Csehországban jár, semmiképpen ne hagyja ki a kissé elfeledett Trebicet, a város a világörökségi helyszíneken kívül számos műemlék és jelentős épület városa. A városközpontban található a Karlovo náměstí (Károly tér), ami Csehország egyik legnagyobb tere. Ez a UNESCO műemlékekkel teli város Morvaország nyugati részén, a Vysočina régió délkeleti sarkában található. Nagyon gazdag történelme egészen 1101-ig nyúlik vissza.

Melyek Trebic látnivalói?

  • Szent Prokopiusz bazilika
  • Kastély területe (Wallenstein kastély-erdőudvar)
  • Bencés kolostor

A város legmagasabb pontján emelkedik a Szent Márton templomhoz tartozó 75 méter magas torony. Ennek közelében áll a kapucinus templom és a Szent Václav és Szent Ludmilla templom, valamint az evangélikus templom. A Károly téren található a Malovaný dům (Festett ház), ahol a galéria és az információs központ működik, és a Černý dům (Fekete ház), ami egy étterem és a Cirill és Metód testvériség épülete.

Trebic a természet és a pihenés szempontjából is sok felfedeznivalót kínál - a Cseh Köztársaság egyik ökológiailag legtisztább területén található. A Jihlava folyó partján fekszik a Polanka nevű strand is. Az 1933-ban létesített faöltözők még mindig remek állapotban szolgálják eredeti céljukat. A tervezés Bohuslav Fuchs munkája volt. Itt zajlottak 1992-ben a Játék határok nélkül vetélkedői, amiket a helyi csapat meg is nyert, és a döntő után az Azori-szigetekre utazhattak jutalomként. Az úgynevezett Kanciborkán áll a szélmalom, amely bőrhulladék feldolgozására használtak, ma azonban már nem működik.

További információ

Térkép utazási tippekhez68 utazási tipp

Cseh-Morva felföld: Kirándulási ötletek

A Vashegység Tájvédelmi Körzet
A Zár-hegység sziklái
A sífutás Mekkája a Felvidéken
Az ördög pokla
Brtnice kastély
Dačice
Doubrava-völgy Chotěbor közelében
Draxmoor kísértetkastély
Felvidéki Múzeum - Jihlava
Hasskova Kert
Havlíčkův Brod
Humpolec

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet