Fedezze fel Horvátország legjobbjait, és inspirációdjon a következő adriai nyaralásához!

Oblíbené 0

Még nincsenek kedvenc ajánlatai.

  • Bármikor visszatérhet a mentett ajánlatokhoz
  • Egy helyen megtalálhatja kedvenc ajánlatait
  • Értesítéseket kaphat az ajánlatok változásairól

Cseh-Morva felföld: Kirándulási tippek és érdekes helyek

A Cseh-Morva Felföld hullámzó hegygerincén található a varázslatos Vysočina régió, érintetlen természettel és számos történelmi emlékkel. Három UNESCO világörökségi helyszín is található itt: Telč festői központja, a Szent Prokopiusz-bazilika és Trebic zsidó negyede, valamint Žďár nad Sázavou-ban Nepomuki Szent János zarándoktemploma. Fedezze fel ezeket a különleges kulturális emlékeket és kiránduljon egy jót a régióban.

Nepomuki Szent János-zarándoktemplom Legkedveltebb utazás

A Žďár nad Sázavou városa melletti Zelená horán (Zöld hegyen) található a Nepomuki Szent János zarándoktemplom, amely Jan Blažej Santini-Aichel barokk építész legnagyobb művei közé tartozik. Az épület 1994-ben felkerült az UNESCO Világörökségi listájára. A templom barokk és gótikus stílusban épült. A templomhoz több fronton fűződik az ötös szám szimbolikája, amely Nepomuki János legendáján alapszik, és Krisztus öt sebére is utal. A templom alaprajza ötágú csillag formájú, öt kijárata és öt oltárfülkéje van, a főoltáron pedig öt csillag és öt angyal található.

Belépő:

  • 90 CZK/felnőtt
  • 50 CZK/gyermek, diák és idős
  • 200 CZK/család (2 felnőtt + 2 gyermek)
További információ

Jihlava Legkedveltebb utazás

Jihlava egykor főleg bányaváros volt, ezüstöt bányásztak itt. Ma már modern regionális központ, tele látnivalóval és kikapcsolódási lehetőséggel.

A belváros elbűvöli majd építészetével. Kiváló kávézókat és éttermeket fedezhet fel. Alatta található a titokzatos Jihlava metró, amely Csehország második legnagyobb földalatti labirintusát képezi, és amely különösen a foszforeszkáló folyosójáról híres.

A híres zeneszerző, Gustav Mahler élete is elválaszthatatlanul kapcsolódik Jihlavához és környékéhez. Meglátogathatja a házában az életéről és munkásságáról szóló kiállítást, sőt egy parkot is, amelynek saját szobra van a zeneszerzőről.

Jihlava és környéke a kerékpárosok paradicsoma is, és a nagy távolságokat átívelő kerékpárúton egészen Ausztriáig el lehet gurulni.

A gyermekes családok minden bizonnyal értékelni fogják a Jihlava Állatkertet, a Vodní Ráj Aquaparkot vagy a Robinson Családi Parkot.

További információ

Térkép utazási tippekhez 68 utazási tipp

Cseh-Morva felföld: Kirándulási ötletek

Az ördög pokla
Brtnice kastély
Dačice
Doubrava-völgy Chotěbor közelében
Draxmoor kísértetkastély
Felvidéki Múzeum - Jihlava
Hasskova Kert
Havlíčkův Brod
Humpolec
Istenanya kapu
Jaguar kiállítás
Jaroměřice nad Rokytnou