Szent Procopius-bazilika

A Szent Procopius-bazilika román-gótikus keresztény templom Třebíč városában. Az itt álló bencés kolostor és kápolna helyén épült, körülbelül az 1240 -1280-as években. A 16. század folyamán fokozatosan nemesi kúriává alakították át. Jelenleg a Vysočiny múzeum látogatható benne. Magát a bazilikát a 13. század elején építették. Stílusában keverednek a román és gótikus jegyek. Az eredetileg Szűz Máriának szentelt épületet a Mátyás király támadása után szenvedett súlyos sérülések miatt František Kanka a 18. században barokk stílusban állította helyre. Ezt követően ajánlották az épületet Szent Prokópiosznak. Az épület csarnokát 22 gránit oszlop tartja, melyeken különböző növényi és geometriai minták találhatók. Keleti oldalán nagy méretű rózsaablak díszíti, északi hajójának végén az eredeti 13. századi freskók láthatók. A bazilika érdekessége a Törpe Galériának is nevezett rész, amely világviszonylatban is egyedülálló építészeti megoldás. 2003-ban került fel az UNESCO listájára.

Nyitvatartási idő:

  • Hétfő-Csütörtök: 9:00-17:00
  • Pénteken 9:00-15:00
  • Szombat-Vasárnap 13:00-17:00, 06.01.-09.30. 9:00-18:00

Belépő:

  • 100 CZK/felnőtt, 70 CZK/gyermek, diák és nyugdíjas.

Térkép megjelenítése

Ezt a javaslatunkat a következő helyeken találod meg: Vysočina, Třebíč

Ajánlataink a környéken

További ajánlatok

Kirándulási ötletek a környéken

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet