Trebic: Kirándulási tippek és érdekes helyek

Laguna AquaparkLegkedveltebb utazás

Az aquaparkban egy medence és számos vízi attrakció, mint például egy vad vízi medenve, vízköpők, masszázs- és pezsgőágyak, pezsgőfürdők és egy víz alatti barlang akváriummal várja a vendégeket. Nagyon népszerű látványosság a 132 méter hosszú vízicsúszda. A beszálló torony 15 méter magasan van és gyönyörű kilátást nyújt a városra. Kipróbálhatja a kültéri sósvizes medencét is, amely egész évben nyitva van. A fitnesz úszáshoz egy klasszikus nyolcsávos medence áll rendelkezésre, amelynek hossza 25 méter.

Nyitvatartási idő:

  • Hétfő - Péntek 13:00-21:00
  • Szombat - Vasárnap 11:00-21:00

Belépő:

  • Úszás: 80 CZK/felnőtt és 70 CZK/gyermek, diák és nyugdíjas.
  • Úszoda és aquapark: 150 CZK/felnőtt, 120 CZK/nyugdíjas és 110 CZK/gyermek és diák.
  • Úszás, aquapark és wellness: 330 CZK/felnőtt, 300 CZK/nyugdíjas és 290 CZK/gyermekek és diákok.
További információ

TřebíčLegkedveltebb utazás

Ha Csehországban jár, semmiképpen ne hagyja ki a kissé elfeledett Trebicet, a város a világörökségi helyszíneken kívül számos műemlék és jelentős épület városa. A városközpontban található a Karlovo náměstí (Károly tér), ami Csehország egyik legnagyobb tere. Ez a UNESCO műemlékekkel teli város Morvaország nyugati részén, a Vysočina régió délkeleti sarkában található. Nagyon gazdag történelme egészen 1101-ig nyúlik vissza.

Melyek Trebic látnivalói?

  • Szent Prokopiusz bazilika
  • Kastély területe (Wallenstein kastély-erdőudvar)
  • Bencés kolostor

A város legmagasabb pontján emelkedik a Szent Márton templomhoz tartozó 75 méter magas torony. Ennek közelében áll a kapucinus templom és a Szent Václav és Szent Ludmilla templom, valamint az evangélikus templom. A Károly téren található a Malovaný dům (Festett ház), ahol a galéria és az információs központ működik, és a Černý dům (Fekete ház), ami egy étterem és a Cirill és Metód testvériség épülete.

Trebic a természet és a pihenés szempontjából is sok felfedeznivalót kínál - a Cseh Köztársaság egyik ökológiailag legtisztább területén található. A Jihlava folyó partján fekszik a Polanka nevű strand is. Az 1933-ban létesített faöltözők még mindig remek állapotban szolgálják eredeti céljukat. A tervezés Bohuslav Fuchs munkája volt. Itt zajlottak 1992-ben a Játék határok nélkül vetélkedői, amiket a helyi csapat meg is nyert, és a döntő után az Azori-szigetekre utazhattak jutalomként. Az úgynevezett Kanciborkán áll a szélmalom, amely bőrhulladék feldolgozására használtak, ma azonban már nem működik.

További információ

Térkép utazási tippekhez14 utazási tipp

Trebic: Kirándulási ötletek

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet