Hvar-sziget

Hvar szigete a leghosszabb és legnaposabb horvát sziget. A világ egyik legszebb szigetének tartják számos ókori műemléke, gyönyörű érintetlen természete és gyönyörű kavicsos strandjai miatt.

A fővárosa a sziget névét is adó város, Hvar, amely az Adria egyik legnépszerűbb és leglátogatottabb üdülőhelye. Hvar tele van történelmi emlékművekkel, festői szépségű szűk utcácskákkal, valamint nagyszerű éttermekkel, kávézókkal és bárokkal. Az üdülőhelyen egy kellemes sétány található, amelyet fenyőfákkal átszőtt ligetek tarkítanak. A város fő nevezetesség a Španjol vagy Fortica nevű erőd. A bástyákról lélegzetelállító kilátás nyílik a városra és a tengerre, valamint a környező kisebb szigetre. A sziget számos történelmi örökséggel rendelkező festői városa közé tartozik, Jelsa, Stari Grad, Sucuraj és Vrboska.

2008 óta a szigeten található Starigrad síkság is felkerült az UNESCO örökség listájára. Ez az egyik legrégebbi fennmaradt mezőgazdasági terület, melynek szőlőültetvényei és olajfaligetei az ókori görögök idején történt első gyarmatosítás óta szinte érintetlenek maradtak, és egyedülállóan tanúskodnak az ókorban alkalmazott geometriai földfelosztásról.

Hvaron évente több mint 2700 a napsütéses órák száma, ami az Adria legnaposabb szigetévé teszi. A természet mégis gazdag és minden idelátogató elgyönyörködik vibrálóan szép levendulamezőiben és romantikus fenyő- és olajfaligeteiben. Hvar nagyszerű lehetőségeket kínál a vízi sportokra is, a város strandjain és a gyönyörű, kristálytiszta vizű, eldugott öblökben egyaránt.

Térkép megjelenítése

Ezt a javaslatunkat a következő helyeken találod meg:Közép-Dalmácia

Kirándulási ötletek a környéken

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet