Brač-sziget

A közép-dalmáciai Brač az Adriai-tenger harmadik legnagyobb szigete, területe 396 km². A szárazföldtől a Brac-szoros, a másik oldalról pedig a Hvar-szoros választja el. A szárazföldhöz való közelségének köszönhetően Brac a Makarskából és Splitből induló egynapos hajókirándulások népszerű célpontja.

Brac szigetén 22 falu és település található, amelyek közül a legnagyobb Supetar kikötőváros. A sziget ősi településekből származó történelmi emlékeinek többsége Supetarban található. A szűk utcákon barangolva középkori templomok, kora keresztény mozaikok, római kori villák maradványai és nemesi családok pazar mauzóleumai tárulnak elénk.

A sziget különböző típusú strandokat kínál, a finom kavicsos strandoktól kezdve a vízhez közelítő, parkosított betonstrandokig és sziklás partokig. A boli repülőtér közelében található Horvátország talán leghíresebb strandja, a Zlatni rat. A 630 m hosszú strand ikonikus háromszög alakú (innen kapta a nevét is), és apró kavicsokból áll, amelyeket a tengeráramlatok minden nap máshogy alakítanak, így a strand alakja folyamatosan változik.

Ha inkább az aktív pihenést kedveli, túraútvonalak szerteágazó hálózata áll rendelkezésére. A népszerű útvonalak közé tartozik a 6 km hosszú Olive Grove Maslinovi put vagy a Dolcevita útvonal (szintén 6 km hosszú), amely Donji Humac és Dračevica festői városain keresztül vezet, ahol finom helyi borokat, olajbogyót és más specialitásokat is megkóstolhat.

Térkép megjelenítése

Ezt a javaslatunkat a következő helyeken találod meg:Közép-Dalmácia

Kirándulási ötletek a környéken

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet