Omiš

Omiš egy festői ókori város, amely a Cetina folyó Adriai-tengerbe nyíló torkolatánál terül el. Ez a csendes üdülőhely közvetlenül Split és a Makarska Riviéra között található. A város fölé magasodó meredek mészkősziklák csodás hátteret nyújtanak a folyótorkolatnak, mely keskeny szurdokvölgyet vájt a mészkővidékbe.Omiš varázslatos és eseménydús történelmét lépten nyomon őrzik az épített emlékek, hiszen számos történelmi épület és templom található a városkában, amelyek némelyike a város dicsőséges kalózmúltját is őrzi. A város feletti sziklákon két erődítmény található, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a tengerre és a szemközti Brac szigetre.

A Cetina folyó homokot sodor a partra, így Omiš egyike azon kevés helyeknek Horvátországban, ahol természetes homokos strandot élvezhetnek a látogatók. A tenger fokozatosan mélyül így a legkisebbek is vidáman pancsikolhatnak a habok között. A klasszikus vízi sportok mellett érdemes kipróbálni a raftingot a Cetina folyón, ami adrenalinlöket ad a sütkérezés mellé. A számos hajókirándulás elérhető, melyek segítségével közelebbről is megtekinthető az egyedülálló kanyon. A folyón a rafting mellett a sportolni vágyók kajakkal vagy kenuval is bejárhatják a vad vizet.

A terület ideális hegymászáshoz és túrázáshoz is. A Dinara, a Mosor és a Babnjača csúcsokat érdemes megmászni.

Térkép megjelenítése

Ezt a javaslatunkat a következő helyeken találod meg: Közép-Dalmácia

Kirándulási ötletek a környéken

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet