Érc-hegység: Kirándulási tippek és érdekes helyek

Az Érchegység a Cseh Köztársaság egyik legromantikusabb régiója. Számos túraútvonal vezet az illatos erdőkön keresztül, gyalogosan és kerékpárral egyaránt. Itt található a 242 km hosszú Erzgebirge Highway is, amely összeköti Cheb-et a távoli Sněžníkkel. A népszerű turisztikai célpontok közé tartozik a Božídar tőzegláp, a Přebuz természeti park és a Novodom tőzegláp. Az Erzsébet-hegység gyönyörű természetét számos kilátótoronyból, például a Blatenský vrch-ről, a Komáří vížka, a Plešivec vagy a Pajndl kilátóból láthatjuk a legjobban. Számos síközpont található, a leghíresebbek közülük Klínovec, Boží Dar vagy Cínovec. Az Érchegység a sífutás szerelmeseinek is paradicsoma.

Klínovec SíterepLegkedveltebb utazás

Élvezze az Érc-hegység legnagyobb síközpontját. Az üdülőhelyen összesen 6 sífelvonó áll rendelkezésre, köztük egy modern hópark U-felhajtóval és gyermekpályákkal. A Klínovec déli oldalán található új Jáchymov sípályát is értékelni fogja, amely 3 kilométer hosszú és 500 méter széles. A környéken több mint 30 kilométernyi gondozott sífutópálya is található.

További információ

Síelés az Érc-hegységbenLegkedveltebb utazás

Az egyik leglátogatottabb cseh hegység a cseh-német határon, Csehország északnyugati részén és a német Szászország déli részén található. Ez a Krušné hory. A síelés, snowboardozás, sífutás és más téli szórakozás szerelmesei szívesen jönnek ide. Hogy is ne tennék, amikor annyi nagyszerű síterepet lehet itt meglátogatni!

Hová menjünk síelni az Érc-hegységben?

  • Síközpont Plešivec a modern létesítmények és a nagyszerű síelési feltételek szinonimája - összesen akár 10 km sípálya is várja a síelőket!
  • A Síközpont Potůčky egy 550 méteres sípályát, gyermekfelvonót, éjszakai síelést, felszereléskölcsönzést és egy hóparkot kínál mesterséges akadályokkal.
  • A Klínovec síközpont az Érc-hegység legnagyobb síközpontja. A síterep 6 sífelvonóval, modern hóparkkal, U rámpával és gyermek sípályával rendelkezik. A legnagyobb büszkeség azonban a három kilométeres sípálya és a 30 kilométernyi gondozott sífutópálya.
  • Ski Hamry, az Erzgebirge egyik kisebb síközpontja 3 felvonóval rendelkezik, amelyek közül az egyik a gyermekek számára készült. A nyugodt családi síelés tehát garantált!
  • Az 1135 méter magasan fekvő Síközpont Boží Dar - Neklid-ban 5 különböző nehézségű pálya, egy jól felszerelt snowpark és a környező hegyekre nyíló lélegzetelállító kilátás várja Önt.
További információ

Térkép utazási tippekhez65 utazási tipp

Érc-hegység: Kirándulási ötletek

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet