Fedezze fel Horvátország legjobbjait, és inspirációdjon a következő adriai nyaralásához!

Oblíbené 0

Még nincsenek kedvenc ajánlatai.

  • Bármikor visszatérhet a mentett ajánlatokhoz
  • Egy helyen megtalálhatja kedvenc ajánlatait
  • Értesítéseket kaphat az ajánlatok változásairól

Cseh érchegység

Az Érchegység egy 130 km hosszú, összefüggő hegyvonulatot alkot. Az Érchegység gerince a természetes határ Csehország és Németország között. Az országnak kevés olyan terület van, amely ennyire romantikus és titokzatos. A sűrű erdők gyalogos és kerékpáros sétákra és kirándulásokra csábítanak. A határ menti hegyek túra- és kerékpárutakkal vannak szegélyezve. A 242 km hosszú Krusnohorská magistrála,a leghosszabb kiránduló útvonal. A régió leghíresebb téli sportközpontjai közé tartozik Klínovec, Boží Dar, Jáchymov, Kovářská, Kraslice, Pernink, Abertamy és Cínovec.

Ha az Érchegységben jár, ne hagyja ki a Božídar tőzeglápot, vagy a Přebuz Natúrparkot, és érdemes fellátogatnia a számos kilátó egyikére is. A legszebb kilátást az Érchegységre a Komáří Vížka kilátótorony, a Blatenský vrch-i kilátótorony, a Klínovec-i kilátótorony vagy a Bublava melletti Bleiberg kínálja.

Az Érchegységet intenzív vulkáni tevékenység hozta létre, ezért fémércekben gazdag és számos háforrás található a régióban amelyeket a termálfürdők használnak ki például Jáchymovban, Klášterec nad Ohříban és Teplicében. A sok éves bányász tevékenység maradványai ma is megtalálhatók a hegyekben - meglátogathatja például a Farkas- és Jégveremet, a Szent Márton-aknát Krupkában, a Lehnschafter-aknát Mikulovban vagy a Svornost-bánya környékét Jáchymovban.

Térkép megjelenítése

Ezt a javaslatunkat a következő helyeken találod meg:  Érc-hegység

Kirándulási ötletek a környéken

Klínovec Síterep
Klínovec kilátótorony
Klinovec
Klínovec kerékpár park
Klínoveci libegő
Boží Dar - Neklid Síközpont