Fedezze fel Horvátország legjobbjait, és inspirációdjon a következő adriai nyaralásához!

Oblíbené 0

Még nincsenek kedvenc ajánlatai.

 • Bármikor visszatérhet a mentett ajánlatokhoz
 • Egy helyen megtalálhatja kedvenc ajánlatait
 • Értesítéseket kaphat az ajánlatok változásairól

Észak-Morvaország: Kirándulási tippek és érdekes helyek

Észak-Morvaországban a Beszkidek és a Jeseníky-hegység erdős lejtői fogadják Önt. Menjen el a Fehér Opava vízeséseihez, vagy mássza meg a Lysá hora vagy a Praděd hegyet. Ostravában ipari műemlékek várják Önt, élén a Dolní Vítkovice komplexummal és a Landek Park Bányászati Múzeummal. Az Ema-halomról vagy az Új Városháza kilátótornyából megtekintheti az egyedülálló helyi ipari komplexumot. Az autók szerelmeseit Kopřivnice-ben a Tátra Műszaki Múzeum várja, a történelem egy darabkája a Hukvaldy-kastély romjainál vagy a lenyűgöző Sovinec-kastélynál. Frenštát pod Radhoštěm közelében a Tarzania hegyi kötélparkban szórakozhat.

Jesenik Legkedveltebb utazás

A Jeseik régió, az Észak-Morvaország a legmagasabb hegységből, a Jeseník-hegységből és annak előhegységeibőll áll. A legmagasabb csúcsokat is magába foglaló Jenesik Tájvédemi Körzet természete csodálatos gazdagságú. A Jeseníky-hegység legmagasabb és leghíresebb csúcsa a Praděd 1 491 m tengerszint feletti magassággal. Ez a csodálatos régió és a hegység száz túraútvonalon felfedezhető gyalog vagy kerékpárral is. De a régióban számos síterep és, fürdőváros és műemlék is megcsodálható.

A Jesenik-hegység legjobb látnivalói:

 • Praděd-csúcs
 • A Dlouhé Stráně víztározó
 • Karlova Studánka fürdővárosa

Ha kirándulni szeretne, nem érdemes kihagyni a Péter-kő vagy a Keprník csúcsának meglátogatásást, az Opavai fehér vízesést, valamint a Skřítek és a Rejvíz tőzeglápjait. Ha a Jesenik-hegységbe inkább a kikapcsolódás miatt utazik, látogasson el a Velké Losiny Thermálfürdőbe (ahol a Papírmúzeumban is megtekintheti) vagy a Priessnitz SPA-ba.

További információ

Síelés a Beszkidekben Legkedveltebb utazás

A turisták körében közkedvelt Morva-Sziléziai Beszkidek tájvédelmi terület számtalan magas színvonalú síközponttal és modern sífelvonóval várja vendégeit. A Beszkidekben érdemes megszállni akár több napra is, hogy minél több síközpontot meg tudjon látogatni. A síközpontok rendszeresen karbantartott, műhóval is lefedhető sípályákkal rendelkeznek és természetesen a gyerek sífelvonók, vagy az éjjeli megvilágítás sem hiányozhatnak. Biztosan értékelni fogja a sípályák síbuszok általi könnyű megközelítését is.

És a Beszkidek mely helyein is síelhet egy jót?

 • A Ski Malenovice síközpont 5 sípályával rendelkezik és nem hiányozhat az esti megvilágítás, gyerekpark és a síiskola sem.
 • A Ski areál Bílá síközpont egyedisége abban rejlik, hogy a sípályákhoz egyből sífutópályák is kapcsolódnak.
 • A Ski areál Soláň síközpont elsősorban családi síelésekre szakosodott és 816 méter tengerszint feletti magasságban elhelyezkedő sípályával büszkélkedhet.
 • A Ski areál Opálená síközpont gyerekparkon kívül, snowparkkal, két sípályával, síiskolával és síkölcsönzővel is rendelkezik.
 • A Ski areál Synot - Kyčerka síközpont 2,5 km hosszú sípályával és 9 sífelvonóval várja látogatóit, amelyek óránként 6,5 ezer síelőt képesek kiszolgálni.
 • A Ski areál Razula síbérletével 6 síközpontot látogathat meg, amelyek a következők: Kohútka, Kyčerka, Karolinka, Jezerné és Machůzky.
További információ

Térkép utazási tippekhez 158 utazási tipp

Észak-Morvaország: Kirándulási ötletek

Holčovice Zoopark és Afrika Múzeum
721-es függőhíd, Alsó-Morvaország
Alamóc
Alamóci parkok és üvegházak
Alamóci állatkert
Alsó-Moráviai Felhőösvény
Aqua Terra Mini állatpark
Aquapark Olešná
Arany- és ércbányák az Aranyhegységben
Bata felhőkarcoló - Jednadvacítka
Beszkidek Égi Természetjáró tanösvény
Bezruč kilátó