Közép-Csehország: Kirándulási tippek és érdekes helyek

Křivoklát váraLegkedveltebb utazás

Látogasson el a történelmi Křivoklát várba, amely a 12. században épült és fontos szerepet játszott a cseh királyok, fejedelmek és nemesek életében. II. Přemysl Otakar alapíttatta, majd később IV. Károly lakta. IV. Václav újjépíttette, de végleges formáját pedig Jagelló Vladislav adta meg. A huszita háborúk idején a cseh koronaékszereknek is otthont adott a vár, és a fontos politikai foglyokat a várbörtönben őrizték. Ide látogatva érdemes megtekinteni a várkápolnát, a kínzókamrát, a királyi és a lovagtermet, valamint az 52 000 kötetes könyvtárat is.

További információ

Křivoklátsko Tájvédelmi KörzetLegkedveltebb utazás

A Křivoklátsko Tájvédelmi Körzet, egyben Ota Pavel cseh író földje is, akinek a Szép szarvas halála című könyve itt játszódik. A terület regisztrálásra került az UNESCO Bioszféra-rezervátum és a Natura 2000 madárvédelmi terület rendszerben is. A közép-csehországi régió nyugati részén fekszik és területének csaknem kétharmadát áthatolhatatlan erdők borítják. A védett terület közepén a Berounka folyó kanyonszerű völgye fut keresztül.

Mit nem szabad kihagyni Křivoklátskoba való látogatása során:

  • Křivoklát és Točník középkori várai
  • Zbiroh és Lány várai
  • A Skryjská jezírka természetvédelmi terület

Ha kirándulni szeretne , számos jelzett túrista ösvény egyikén az erdőkben vagy a patakok vágott völgyeiben. Ha ennél egyedibb módon szeretné megtapasztalni a régió szépségeit, evezzen egyet a Berounka-folyón.

További információ

Térkép utazási tippekhez59 utazási tipp

Közép-Csehország: Kirándulási ötletek

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet