Közép-Csehország: Kirándulási tippek és érdekes helyek

Közép-Csehország a Cseh Köztársaság legnagyobb régiója a főváros, Prága körül. Számos történelmi, építészeti és természeti kincs található itt. Látogasson el Karlštejn, Křivoklát, Český Šternberk és Kokořín fenséges váraihoz vagy Konopiště, Veltrusy, Kačina és Mnichovo Hradiště csodálatos kastélyaihoz. Élvezze a gyönyörű természeti tájat túrázás közben. Látogasson el Kutná Hora és Křivoklátsko UNESCO-listán szereplő helyszíneire. Közép-Csehország tökéletes a történelem, a kultúra, az építészet és a művészet szerelmeseinek. Mindazok is megtalálják a kedvükre valót, akik aktív pihenésre és gyalogos vagy kerékpár nyergében tett kirándulásokra vágynak.

Poděbrady GyógyfürdőLegkedveltebb utazás

A Poděbrady Gyógyfürdő több mint 100 éve szakosodott a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség és a mozgásszervek betegségeinek kezelésére. Az ásványvízforrást itt 96,7 méter mélyen fedezték fel. A lenyűgöző fürdőépület egy oszlopcsarnokot, egy parkot és számos éttermet és kávézót is magában foglal.

További információ

Kutná HoraLegkedveltebb utazás

Kutná Hora csehországi város nem hiába szerepel az UNESCO listáján, és bár nincs vár vagy kastély, annyi mindent kínál, hogy egyetlenegy látogatás nem lesz elég, hogy felfedezze ezt a látnivalókkal teli környéket. Kutná Hora a múltban, ahogy a neve is mutatja, az ezüstkovácsolással volt kapcsolatban. A középkorban ezért az egyik legfontosabb cseh város volt. Ezért is található itt számos műemlék, amelyeket számos kávézó és étterem egészít ki.

Mit ne hagyjon ki, ha Kutná Hora városába látogat?

  • Szent Barbara-székesegyház
  • A sedleci csontváz
  • A Szűz Mária mennybevételének és Keresztelő Szent Jánosnak a katedrálisa
  • A város történelmi központjában tett séta során megtekintheti a Kőkutat, a pestisoszlopot, a Nepomuki Szent János-templomot, a Kőházat, a Dačický-házat az UNESCO műemlékekről szóló interaktív kiállítással és a Hrádek - Cseh Ezüstmúzeumot.

Kutná Hora több gyalogosok és kerékpárosok számára egyaránt alkalmas útvonalat is kínál.** Ajánljuk az úgynevezett Királyi sétát, amely lélegzetelállító kilátást nyújt a város panorámájára, vagy a Kutná Hora körüli tanösvényt.

További információ

Térkép utazási tippekhez62 utazási tipp

Közép-Csehország: Kirándulási ötletek

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet