Fedezze fel Horvátország legjobbjait, és inspirációdjon a következő adriai nyaralásához!

Oblíbené 0

Még nincsenek kedvenc ajánlatai.

  • Bármikor visszatérhet a mentett ajánlatokhoz
  • Egy helyen megtalálhatja kedvenc ajánlatait
  • Értesítéseket kaphat az ajánlatok változásairól

Közép-Csehország: Kirándulási tippek és érdekes helyek

Közép-Csehország a Cseh Köztársaság legnagyobb régiója a főváros, Prága körül. Számos történelmi, építészeti és természeti kincs található itt. Látogasson el Karlštejn, Křivoklát, Český Šternberk és Kokořín fenséges váraihoz vagy Konopiště, Veltrusy, Kačina és Mnichovo Hradiště csodálatos kastélyaihoz. Élvezze a gyönyörű természeti tájat túrázás közben. Látogasson el Kutná Hora és Křivoklátsko UNESCO-listán szereplő helyszíneire. Közép-Csehország tökéletes a történelem, a kultúra, az építészet és a művészet szerelmeseinek. Mindazok is megtalálják a kedvükre valót, akik aktív pihenésre és gyalogos vagy kerékpár nyergében tett kirándulásokra vágynak.

Kutná Hora Legkedveltebb utazás

Kutná Hora csehországi város nem hiába szerepel az UNESCO listáján, és bár nincs vár vagy kastély, annyi mindent kínál, hogy egyetlenegy látogatás nem lesz elég, hogy felfedezze ezt a látnivalókkal teli környéket. Kutná Hora a múltban, ahogy a neve is mutatja, az ezüstkovácsolással volt kapcsolatban. A középkorban ezért az egyik legfontosabb cseh város volt. Ezért is található itt számos műemlék, amelyeket számos kávézó és étterem egészít ki.

Mit ne hagyjon ki, ha Kutná Hora városába látogat?

  • Szent Barbara-székesegyház
  • A sedleci csontváz
  • A Szűz Mária mennybevételének és Keresztelő Szent Jánosnak a katedrálisa
  • A város történelmi központjában tett séta során megtekintheti a Kőkutat, a pestisoszlopot, a Nepomuki Szent János-templomot, a Kőházat, a Dačický-házat az UNESCO műemlékekről szóló interaktív kiállítással és a Hrádek - Cseh Ezüstmúzeumot.

Kutná Hora több gyalogosok és kerékpárosok számára egyaránt alkalmas útvonalat is kínál.** Ajánljuk az úgynevezett Királyi sétát, amely lélegzetelállító kilátást nyújt a város panorámájára, vagy a Kutná Hora körüli tanösvényt.

További információ

Szent Barbara székesegyház Legkedveltebb utazás

Közvetlenül Kutná Horában egy olyan lélegzetelállító épületet talál, amely felveszi a versenyt a prágai várral. A Szent Barbara székesegyházat semmiképpen ne hagyja ki, ha a városba látogat. Megcsodálhatja a gótikus boltíveket, a gyönyörű karcsú ablakokat, a szobrokat és a díszítés apró részleteit. A székesegyház 1388 és 1558 között épült több építész irányításával, köztük a híres Peter Parléř, a Szent Vitus-székesegyház építője. A fenséges katedrális 1995-ben az UNESCO műemléklistájára is felkerült, amely a mai napig lenyűgözi az idelátogatókat.

További információ

Térkép utazási tippekhez 62 utazási tipp

Közép-Csehország: Kirándulási ötletek

Ajánlataink a környéken

További ajánlatok