Krk sziget: Kirándulási tippek és érdekes helyek

Krk szigeteLegkedveltebb utazás

Krk szigete Horvátország egyik legnagyobb szigete, amely megközelíthetőségének és gyönyörű strandjainak köszönhetően nagy közkedveltségnek örvend. Némely strandok kaviccsal borítottak, de találkozhat itt homokos tengerparttal, amely ideális egy családi kikapcsolódásra.

Krk szigetén Baška üdülőhely a leglátogatottabb. A helyi, 1,8 km hosszú, kavicsos-homokos tengerpart a Kék zászló díjat is elnyerte. A kiváló fürdőzésen és vízi sportokon kívül Baška rengeteg kirándulási lehetőséggel is kecsegtet, hiszen a szigetet összesen 300 km hosszú túraösvény és kerékpárút szel keresztül. Ezen felül fennséges hegycsúcsokat is láthat itt, amelyek lélegzetelállító kilátást biztosítanak a síkságra és Rab szigetére.

A sziget délnyugati részén fekszik Krk történelmi városa és kikötője. Az ide látogatókat biztosan lenyűgözik majd a masszív bástyák, amelyek egy része körbe is járható és kiváló kilátást biztosítanak a városra. A fő történelmi látványosság a Mária székesegyház, amely tökéletesen tükrözi a város történelmi jelentőségét.

További információ

Frankopán kastélyLegkedveltebb utazás

A horvát Krk-sziget jóval többet kínál a turistáknak, mint csupán a kristálytiszta tenger melletti pihenés. Különösen a történelem szerelmeseinek fog tetszeni, mivel számos különböző történelmi emlékmű található a szigeten. Ezek egyike a kitűnően megmaradt Frangepán-kastély, amely a XII. században épült a Frangepán család kívánságára. A középkori épület a tenger közelében található, így falairól és tornyából gyönyörű kilátás nyílik az Adriai-tengerre. Eredetileg a város védelemét szolgálta, később szanatóriumként és gyermekotthonként is üzemelt, ma pedig kapui nyitva állnak minden történelem iránt érdeklődő előtt.

A Frangepán kastély nyitvatartása

  • Hétfőtől szombatig: 9:00-22:00 -Vasárnap: 10:00-15:00

Belépő a Frangepán kastélyba

  • Felnőtt: € 3
  • 5 év alatti gyermek: ingyenes
  • 6 és 14 év közötti gyermekek: 2 €
  • Diákok, nyugdíjasok: 2,5 €
További információ

Térkép utazási tippekhez2 utazási tipp

Krk sziget: Kirándulási ötletek

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet