Polanica Zdrój: Kirándulási tippek és érdekes helyek

A lengyelországi Polanica Zdrój gyógyfürdő a Bystřice és a Stolowe-hegység lábánál, a cseh határ közelében található. A város központja a fürdőépületek mellett található nagy fürdőpark. A park népszerű látványosságai a kivilágított szökőkút vagy a jegesmedve-szobor. A fürdő központi eleme az 1906-ban épült Wielka Pieniawa. A Bystrzyca folyó két oldalán húzódik a népszerű Polanica sétány, amelyet számos elegáns kávézó és étterem szegélyez. A környező vidék szépségét számos jelzett túraútvonalon fedezhetjük fel, amelyek például a festői Pekel-völgybe, a fürdőépítészet lakónegyedébe vagy az 1910-ben épült Nagyboldogasszony-templomhoz vezetnek, amelynek tornya a fürdő sétánya fölé magasodik.

Polanica-ZdrójLegkedveltebb utazás

Fedezze fel Polanica-Zdrój fürdővárosát és tegyen egy kellemes sétát a gyönyörű virágágyásokkal és mesés szökőkutakkal teli békés parkban és pihenjen meg a romantikus pavilonoknál. A helyi fürdő építészetét a német házak ihlették, a parkban óriási sakk-készletek is találhatók, így nem véletlen, hogy 1963 óta minden évben itt rendezik meg a legszórakoztatóbb sakkversenyt. A fürdőváros híres a gyógyító forrásairól, amelyek szív-, gyomor- és mozgásszervi megbetegedések kezelésére szolgálnak.

Mit érdemes megnézni, ha ellátogat a fürdővárosba?

  • Duszniki Zdrój - Papírmúzeum
  • Table Mountains Nemzeti Park
  • Kłodzko történelmi központja
  • Gorálka bobpálya

Polanica-Zdrój természeti látnivalóit a kijelölt túra- és kerékpárutaknak köszönhetően fedezheti fel.

További információ

Síelés Polanica Zdrój környékénLegkedveltebb utazás

Polanica Zdrój nem csak az alsó-sziléziai gyógyfürdő városok gyöngyszeme, hanem tökéletes hely az aktív téli üdüléshez is. A település a cseh-lengyel határ közelében, a Bystřice és az Asztal-hegység lábánál található. Ezen a területen a sípályák inkább családiasak, és kellemes pillanatokat kínálnak zsúfoltság és sorban állás nélkül. Az utóbbi évek modernizációjának köszönhetően a területek jól felszereltek, és a sportot a gyógyfürdőben töltött zavartalan pihenéssel kombinálhatja, vagy a helyi kulináris különlegességek felfedezésével.

Hol érdemes síelni Polanica Zdrój környékén?

  • a Zieleniec síterep az északi lejtőkön található, és ennek köszönhetően az év mintegy 150 napján természetes havat garantál. Kezdők, haladók és gyermekes családok egyaránt élvezhetik a téli szórakozást a 10 gondozott és kivilágított sípályán, amelyeket 31 felvonó szolgál ki.
  • a Skiresort Czarna Góra 9,3 km hosszú sípályát kínál, amelyet 9 felvonó szolgál ki. A széles, gondozott pályák ideálisak minden szintű síelő és snowboardos számára.
  • a Skiiareál Jodła egy felvonóval és egy 600 m hosszú sípályával rendelkezik a csendes és biztonságos sportoláshoz.
További információ

Térkép utazási tippekhez2 utazási tipp

Polanica Zdrój: Kirándulási ötletek

Érdekes cikkek

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Lengyelországban található Hotel Spa Medical Dwór Elizy *** szállodáról

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Lengyelországban található Hotel Spa Medical Dwór Elizy *** szállodáról

  • SZEMÉLYESEN ELLENŐRIZVE
  • 10. 8. 2023

Utazzunk Zuzanával a Travelking csapatának egyik tagjával a Lengyelországban található Hotel Spa Medical Dwór Elizy *** szállodához. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet