Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Lengyelországban található Hotel Spa Medical Dwór Elizy *** szállodáról

Utazzunk Zuzanával a Travelking csapatának egyik tagjával a Lengyelországban található Hotel Spa Medical Dwór Elizy *** szállodához. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Lengyelországban található Hotel Spa Medical Dwór Elizy *** szállodáról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2022.03.17. - 2022.03.19.
  • Hol szálltál meg?: Hotel Spa Medical Dwór Elizy ****
  • Hol található a szállás?: Lengyelország
  • Kivel utaztál?: A férjemmel és a lányommal
  • Milyen volt az ellátás?: Félpanziós ellátásban volt részünk
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

A családdal kiválasztottunk egy márciusi hétvégét és útnak indultunk a dél-lengyelországi Długopole-Zdrój kis fürdővárosba. Utunkat Brnóból kezdtük, amelyhez a legrövidebb útvonalat választottuk, ami az autópálya mentén Alamóc felé vezetett, majd tovább észak felé. Útközben sikerült megállnunk egy finom ebédre az észak-morvaországi Králíky faluban, ahonnan már csak néhány perc az út Lengyelországba. A szálloda kevesebb mint 20 km-re található a cseh határtól, így nem kellett lengyel autópálya-matricát vennünk. Végig a navigáció szerint mentünk, és az biztonságosan elvezetett minket egészen a szállodáig.

Milyen volt a parkolás?

Parkolni a szálloda előtti parkolóban vagy a mögötte lévő udvaron lehet. A parkolóhelyek száma elegendő, így nem szükséges előre bejelenteni a parkolást. A parkolás fizetős, az ára pedig 15 zloty éjszakánként.

Hol szálltatok meg?

A Hotel Spa Medical Dwór Elizy **** szálloda Długopole-Zdrój kis fürdővárosának szélén található. A szálloda egy gyönyörű erdei parkban helyezkedik el, így a természet kedvelőinek tökéletes választás lesz, ahol élvezhetik a nyugalmat, a csendet, és még egy kellemes sétát is tehetnek a finom vacsora után. A parkban egy szabadtéri edzőterem is található, ahol a mozgás szerelmesei egy kicsit megmozgathatják magukat.

Mivel hárman utaztunk, a férjem a lányunk és én, egy tágas szobát kaptunk két különálló ággyal és egy pótággyal. A szoba elején volt egy folyosó, ahol egy cipős szekrény és egy gardróbszekrény állt rendelkezésre, ahol találtunk egy plusz takarót és fürdőlepedőket is. A folyosó a nagy fürdőszobába és a hálószobába vezetett. A fürdőszoba zuhanyzóval, WC-vel, mosdóval, nagy tükörrel és egy törölközőszárítóval volt felszerelve, amelyen a törölközőket és a fürdőköpenyeket lehetett megszárítani. A szobában televízió, rengeteg tárolóhely és egy kis hűtőszekrény is volt.

Mesélj az ellátásról!

Utalványunknak köszönhetően félpanziós ellátásban volt részünk, amely svédasztalos reggeliből és vacsorából állt, amelyet minden reggel és este a szálloda földszintjén található modern étteremben fogyaszthattnk el. Nagyon tetszett, hogy az asztalok között bőven volt hely. A reggeli nagyon bőséges volt, ahol a sós és édes finomságokat lehetett megkóstolni. A büféasztalokon többféle friss péksütemény, különböző módon elkészített tojás, kolbászok, felvágottak és sajtok és természetesen friss gyümölcsök és zöldségek voltak. Azok számára, akik szeretik a napot édességgel kezdeni, gabonapelyhek, joghurt, tej és édes sütemények álltak rendelkezésre. Az italok között kávé, tea, gyümölcslevek, kakaó és még turmixok is voltak.

A büfé vacsora kétféle húsételt, két köretet, valamint sok salátát és friss zöldséget tartalmazott. Édességként többféle sült muffinból vagy pohár desszertekből választhattunk. A vacsorához az italok felárasak voltak, amit vagy a helyszínen lehetett kifizetni, vagy a szobaszámra lehetett feliratni, majd távozáskor kifizetni.

Hol ettetek a környéken?

Szombati kirándulásunk során Kladsko-ban a MeGusta pizzériában ebédeltünk. Mivel a fő szezonon kívül jártunk ebben a történelmi városban, nem sok választásunk volt, mivel a legtöbb étterem és kávézó zárva volt. Szerencsénk volt azonban, hogy a kevés nyitva tartó hely egyike ez a pizzéria volt, mert nagyon jól éreztük magunkat. Kipróbáltuk a pizzát, a tésztát és a salátát, és minden nagyon finom volt, az ételek pedig jó minőségű friss alapanyagokból készültek.

Milyen wellness lehetőségek voltak a szállodában?

A szállodában egy csodálatos wellness-részleg található relaxációs medencével és két szaunával (finn és gőzszauna). Nagyon tetszett a relaxációs részleg hangulata, ahol megmaradtak az eredeti téglafalak, ami kellemes hangulatot idézett. A wellness-részlegben masszázsra és relaxációs vagy szépségápolási kezelésekre alkalmas helyiségek is találhatók. Nekem volt egy bőrradírozásom és egy kombinált hát- és arcmasszázsom - mindkettő igazán fantasztikus élmény volt. A masszázsterapeuta nagyon profi volt, és szó szerint az elejétől a végéig nagyon élveztem az egész kezelést. Azoknak, akik a tartózkodásuk alatt is szeretnének egy kis kényeztetést kapni, ajánlom, hogy előre foglalják le a kezeléseket. Fürdőköpenyt és papucsot a fürdőbe a recepción lehet bérelni egy kis díj ellenében. A fürdő melletti alagsorban található egy edzőterem is, különböző gépekkel a kardió gyakorlatokhoz.

Összességében nagyon pozitívan értékelem a wellness-t - a szaunázás során remekül ellazultam, a hab a tortán pedig a remek masszázs és peeling volt.

Milyen lehetőségek vannak gyerekeknek?

A lányunk már tizenéves, de a szálloda kiváló választás kisgyermekes családok számára is. Az első emeleten van egy klassz játszószoba a kisebb gyerekeknek (kb. 1,5-6 éves korig) színes falakkal és rengeteg játékkal, köztük egy labdás medencével. Az étkezőben az etetőszékek mellett gyönyörű mintákkal ellátott gyermekedényekkel várják a legkisebb vendégeket.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

  • Nagyszerű kirándulási célpont Międzygórze és környéke. Innen indul egy tanösvény, amely például a Wilczki-vízeséshez és más érdekes helyekhez vezet. Mi is elmentünk a helyi felhő tanösvényre, ahonnan igazán fantasztikus kilátás nyílt.
  • Ezután a felhőkből egyenesen a föld alá ereszkedtünk a Medve-barlang-ba, amely Międzygórze-től kb. fél órányi autóútra van. Lengyelország legszebb barlangjaként írják le, és azt kell mondanom, hogy ebben valószínűleg van némi igazság. A vezetett túránk során rengeteg cseppkőalakzatot láttunk, és bekukkantottunk a Palotacsarnokba a tavakkal. Azonban ajánlom, hogy a Medve-barlangba előre, online vásároljunk jegyet, mert főszezonban rengeteg turista keresi fel ezt a látványosságot, de a barlang befogadóképessége korlátozott.
  • Mi is szeretjük a látnivalókat a vakációnk során, ezért a gyönyörű történelmi Kladsko városa felé vettük az irányt. Az óváros tele van építészeti gyöngyszemekkel, és érdemes megemlíteni, hogy Kladsko és környéke a "cseh sarok" becenevet viseli. A történelmi keveredésnek köszönhetően az itteni építészet nagyon hasonlít a csehhez, sok felirat csehül van, és nem ritkán még csehül beszélnek. A kirándulás érdekes kiegészítője a túra a kladszkoi földalattiban volt.

Röviden hogyan foglalnád össze a Hotel Spa Medical Dwór Elizy ***-ban szerzett élményeket?

"Nagyon jól éreztük magunkat, a lengyelországi hosszú hétvégénken, a Spa Medical Dwór Elizy *** szállodában. A szálloda elhelyezkedése hatalmas előny - mindössze 19 km-re van a cseh határtól, és gyönyörű zöld környezetben található, így mindenképp ajánlom a pihenésre és feltöltődésre vágyó természetbarátoknak. A pótágyazható szoba három vendégnek is elegendő helyet biztosított, ahonnan csodálatos kilátás nyílt a nagy fürdőparkra, ahová szívesen jártunk sétálni. A szálloda modern éttermében felszolgált svédasztalos reggeli és vacsora igazán ízletes és bőséges volt. A büfé során mindenki a saját ízlése szerint válogathatott az ínycsiklandozó ételekből. Mindenkinek ajánlom, hogy látogasson ide, különösen gyermekes családoknak. "


👍 A Hotel Spa Medical Dwór Elizy *** szállodát Zuzana a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 25. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet