Hegykő: Kirándulási tippek és érdekes helyek

A nyugalmas Hegykő fürdőváros a Fertő tó közvetlen közelében található és szerepel az UNESCO világörökség listáján. A gyógyvízi források mellett az alhavasi klíma és a hihetetlenül friss levegő is remek hatással van az egészségre. Egy karnyújtásnyira terül el a Fertő-Hanság Nemzeti Park, amely számtalan védett növénynek és élőlénynek ad otthont. Hegykőt a mai napig elkerülte a masszív turizmus, így egész évben nyugodt családi kikapcsolóást biztosít a természet lágy ölében.

Sá-Ra TermálfürdőLegkedveltebb utazás

A Sá-Ra Termálfürdő nem a legismertebb a turisták körében. A nyugat-magyarországi Hegykő kisvárosában található. Tehát, ha kikapcsolódásra vágyik egy fürdőben, ahol minimális mennyiségű ember veszi majd körül, és bitosan nem lesz zsúfoltság, akkor a tökéletes választás a Sá-Ra Termálfürdő.

A termálfürdő 7 medencéjéből 3 egész évben üzemel, a fennmaradó 4 pedig csak a főszezonban működik.

  • Szabadtéri termálmedence I (egész évben nyitva)
  • Szabadtéri termálmedence II (április 1-től október 31-ig üzemel)
  • Beltéri fedett termálmedence (egész évben nyitva)
  • Beltéri wellness (egész évben nyitva)
  • Szabadtéri gyermekmedence (nyitva június 1. és augusztus 31. között)
  • Szabadtéri edzőmedence (nyitva június 1. és szeptember 15. között)
  • Szabadtéri medence (nyitva június 1. és szeptember 15. között)

A gyógyhatású termálvíz hőmérsékleten 55 °C-os és 1 434 m mélyből érkezik a fürdőbe, és főként magnéziumot, jódot és nátriumot tartalmaz. Pozitív hatással van a izom-csontrendszeri problémákra, és ideális például a törések vagy az ínszalagok megnyújtásának esetében is.

A fürdő mindennap 09:00 és 17:00 óra között tart nyitva. Ha az egész napot a fürdőben szeretné tölteni, akkor biztosan örömmel tölti majd el, hogy itt a belépő nagyon kedvező árakon vásárolható meg - **egy egész napos belépő felnőtt számára 2 000 Ft-ba kerül.

További információ

Fertődi Esterházy-kastélyLegkedveltebb utazás

A családi kirándulás különleges célpontja lehet a legnagyobb magyar kastély, azaz a Fertődön található Esterházy-kastély. Az 1770-ből származó gyönyörű barokk épület, beceneve a "magyar Versailles". Nem véletlenül! Esterházy herceg és a híres zeneszerző Joseph Haydn otthonaként is szolgált, aki hosszú évekig vezényelte a helyi zenekart. Ma múzeum látogatható a kastélyban.

További információ

Térkép utazási tippekhez4 utazási tipp

Hegykő: Kirándulási ötletek

Ajánlataink a környéken

További ajánlatok

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet