Árva: Kirándulási tippek és érdekes helyek

Árva Szlovákia egyik leglátogatottabb régiója. A kulturális műemlékek közül a leghíresebb az Árvai vár, amely az Árva folyó fölött egy sziklán található. A folyón érdemes kipróbálnia a tutajozást a tradicionális tutajok egyikén. Érdemes ellátogatnia a Meander Aquaparkb, vagy a közeli Árvai víztározóhoz a nyári időszakban. Télen pedig az ORAVA SNOW Síközpont várja a téli sportok szerelmeseit.

Árvai-víztározóLegkedveltebb utazás

Látogasson el a nyári hónapokban az Árvai-víztározóhoz. A 35 km² alapterületű, nagy közkedveltségnek örvendő víztározó rengeteg lehetőséget nyújt nyári kikapcsolódáshoz és szórakozáshoz, többek között fürödhet, hajókázhat, vizibiciklizhet, vagy szörfözhet is itt. Az érdekességek közé tartozik, hogy a víztározó négy falu elárasztása által keletkezett. Az egyik falu kis része a vízfelszín felett maradt, így keletkezett a gyönyörű Slanický-sziget, amelyhez hajóval el is lehet jutni. A kellemes hajókázás és a sziget meglátogatása, vagy egy parti séta kellemes programnak ígérkezik tavasszal is.

További információ

Árvai várLegkedveltebb utazás

Amennyiben Árvaváralja környékén járna, úgy semmiképp se hagyja ki Szlovákia egyik leggyönyörűbb várát. A hatalmas 13. századi vár meredek mészkőhegyfokon magasodik a település fölé, 112 m-rel az Árva folyó felett. Az ide látogatókat élményekkel teli természettudományi, néprajzi és mediális kiállítások várják. A vár nem csak a cseh és szlovák ilmesek körében népszerű, hiszen nemzetközi filmeket is forgattak itt.

Nyitvatartási idő:

  • november-március: minden nap 9:30 - 15:00 között
  • május - június: minden nap 10:00 - 16:00 között
  • július - augusztus: minden nap 9:00-17:00 között
  • szeptember: 9:30 - 16:00 között
  • áprilisban és októberben zárva tart

Belépőjegyek árai:

  • Felnőtt: 7 €/fő
  • Gyermekek, diákok és nyugdíjasok: 3,50 €/fő
További információ

Térkép utazási tippekhez26 utazási tipp

Árva: Kirándulási ötletek

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet