Fedezze fel Horvátország legjobbjait, és inspirációdjon a következő adriai nyaralásához!

Oblíbené 0

Még nincsenek kedvenc ajánlatai.

  • Bármikor visszatérhet a mentett ajánlatokhoz
  • Egy helyen megtalálhatja kedvenc ajánlatait
  • Értesítéseket kaphat az ajánlatok változásairól

Kis-Fátra: Kirándulási tippek és érdekes helyek

A Kis-Fátra egy turisztikai paradicsom, ahol mindenki feltalálja majd magát, legyen szó könnyebb, vagy akár magashegyi túrázásról. A leghíresebb helyek közé tartozik a Jánosík-szurdok, amelyet kanyonok, vízesések, fahidak és létrák rendszere alkot. További közkedvelt látogatási helyek a Nagy-Rozsutec, Nagy-Kriváň, vagy a Chleb hegycsúcsok. Kedvező időjárás esetén lélegzetelállító kilátás nyílik a Nagy-Fátrára, Nyugati-Tátrára, Choc-hegyekre és további hegyvonulatokra.

Kis-Fátra Nemzeti Park Legkedveltebb utazás

A Kis-Fátra maga a turisztikai paradicsom, ahol garantált a kellemes túrázgatás. Legnehezebb túrának ígérkezik a legmagasabb csúcs megközelítése. A Kis-Fátráról az a szóbeszéd járja, hogy Szlovákia minden részéről megtalálható itt egy darabka. Mi több, sokan meg vannak győződve arról, hogy itt található Szlovákia legszebb hegycsúcsa, a Veľký Rozsutec. Nagy közkedveltségnek örvend a Kis-Fátra legmagasabb csúcsa, a Veľký Kriváň, de az összes hegycsúcs rendkívüli kilátást biztosít a környező Nagy-Fátrára, Nyugat-Tátrára, Kócs-hegység és további hegyvonulatokra.

További információ

Síelés Árván Legkedveltebb utazás

Az árvai dombokat és hegyeket évente több tíz centiméter hó fedi, így a térség síközpontjainak sípályáin garantált a kiváló síelés és snowboardozás, és a sífutópályák is pazar élményeket biztosítanak. Látogassa meg Árva legjobb síközpontjait:

  • Ski & Bike park Malinô Brdo Rózsahegy városánál található és összesen 12 km sípályával rendelkezik, amelyeken a kezdők is feltalálják magukat. Az adrenalin kedvelői a nekik fenntartott 3,9 km-es sípályán élhetik ki magukat, a snowboardosokat pedig a 8 különböző akadállyal ellátott park várja.
  • A kicsit kisebb Ski centrum Nižná - Uhliská Nizsna község közelében épült és a kék, illetve piros jelzésű sípályákat összesen 4 sífelvonó szolgálja ki.
  • Ski centrum Kuzmínovo központ Alsókubinban található, ahol minőségi szolgáltatásokkal várják a látogatókat. A karbantartott sípályákon és sífutópályákon kívül síkölcsönzővel is találkozhat itt, illetve pazar éjjeli síelésnek is részese lehet.
  • Vyšné Krátké síközpont Fenyőháza közelében helyezkedik el és kiváló választás egy pazar családi síeléshez, illetve gyermekeinek az első tapasztalatok megszerzéséhez. Az enyhébb lejtésű dombok ugyanis a kezdő és haladóbb síelők számára tökéletesek.
  • Ski park Kubínska Hoľa sípályáit az Árvai-Magura hegyoldalaiban alakították ki, így a központ kiváló a síelés és a túrázás szerelmeseinek. Élvezze a síelést a 14 km összehosszal rendelkező sípályákon, vagy a szórakozást a snowboard park freeride zónájában. Gyermekeire a síiskola oktatói vigyáznak majd.
További információ

Térkép utazási tippekhez 21 utazási tipp

Kis-Fátra: Kirándulási ötletek