Jánošík-szoros

A családok és turisták számára ideális kirándulóhely a szlovákiai Rozsuteci Természetvédelmi Területen található Jánošík-szoros. A szorosban kanyargó patak felett szűk túraútvonalak vezetnek festői vízesések mellett, és fa pallókon, illetve létrákon lehet ereszkedni. A víz közelsége miatt érdemes vízálló cipőt viselni a túrán. A Jánošík-szoros 3 részből áll - Az ún. Alsó-szorosból, az Új-szorosból és a Felső-szorosból, amelyeket összeköt a Dierový patak folyik. A sziklák között egész évben kellemesen friss a levegő, aminek köszönhetően ritka növény- és állatfajok élnek itt. Az útvonal egész évben járható, de télen a létrák gyakran jegesek, ezért érdemes felkészülten érkezni.

Érdekes tény:Jánošík-szoros a nevét (a nevének tükörfordítása Jánošík lyukak) annak a legendának köszönhetően kapta, hogy a szlovák legendák szereplője Juraj Jánošík ezen lukak egyikében rejtőzött el, mielőtt elfogták.

Útvonalak:

  • Kis körút: Biely Potok településtől (Hotel Diery) Podžiaron és Vrchpodžiaron keresztül, Ostrvné és vissza Biely Potokig (Hotel Diery) a kék és sárga ösvényen.
  • Nagykörút: Biely Potok településtől (Hotel Diery) Podžiar és Pod Tesnou Rizňou, Medzirosudce, Pod Pálenicou, Ostrvnéig és vissza Biely Potokig (Hotel Diery) a kék és sárga jelzésű útvonalon. Ennek a túrának a teljesítése körülbelül 4-5 órát vesz igénybe.

Térkép megjelenítése

Ezt a javaslatunkat a következő helyeken találod meg: Kis-Fátra, Lengyel Tátra

Ajánlataink a környéken

További ajánlatok

Kirándulási ötletek a környéken

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet