Szlovák Paradicsom: Kirándulási tippek és érdekes helyek

A Szlovák Paradicsom a természet csodája, amely nevét az egyedi természeti kincseknek köszönheti. Találkozhat itt mély szurdokokkal, mesésen gyönyörű vízesésekkel, szakadékokkal, a föld alatti világot pedig a barlangok képviselik. Mindezt elképesztően csodálatos fauna és flóra veszi körbe. A mesébe illő helyekre sűrűn jelzett turisztikai ösvényeken juthat el, amelyeket több száz fahíd, létra és lánc jellemez. A leghíresebb szurdok a Suchá Belá (azaz Száraz-Fehér-völgy szurdok) a Tálacska-, Kisablak- és Teknő-vízesésekkel. Szó szerint csodálatos kilátás várja a Tamásfalvi kilátóról, amely 200 méterrel a Hernád folyó felett helyezkedik el.

Dobsinai-jégbarlangLegkedveltebb utazás

A Dobsinai-jégbarlang egy ékszer, amely szépségével nem találkozik minden nap az ember, ennek köszönhetően 2000-től az UNESCO Világörökség része. A barlang több lenyűgőző részre osztható, ezek közül némely nem jéggel borítottak, ezek például a Fehér-terem, Száraz ház, vagy a Pokol. A barlang hossza megközelíti az 1,5 km-t, a körbevezetés keretén belül körülbelül a harmada látogatható. A barlangba való belépés után az út lassan ereszkedik, ezért számolni kell az alacsony hőmérséklettel is.

A körbevezetés a következő időpontokban indul:

  • május és szeptember: 9:30, 11:00, 12:30, 14:00
  • június-szeptember: 9:00, 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00

Belépő árak:

  • Felnőttek: 9 €/fő
  • Diákok: 8 €/fő
  • Gyerekek és nyugdíjasok: 4,50 €/fő
További információ

Szlovák ParadicsomLegkedveltebb utazás

Ez a természeti csodákban gazdag vidék nem hiába kapta a Szlovák Paradicsom elnevezést. Keljen át a vad erdőkön és folyókon egészen a kilátókhoz, ahol lélegzetelállító kilátás várja a Szlovák Paradicsomra. A legismertebb látnivalók közé tartozik a Suchá Belá, a Hernád-áttörés, vagy a Tamásfalvi kilátó, amely káprázatos kilátást kínál a Magas-Tátrára és a mély szurdokba. A Szlovák Paradicsomban tökéletes kikapcsolódás várja az egész év folyamán. Szepestamásfalva és Szepessümeg közelében a Bagoly-sziklát látogathatja meg, amely az itt élő madárállományáról kapta nevét. A szikláról csodálatos kilátás nyílik a környező tájra.

További információ

Térkép utazási tippekhez21 utazási tipp

Szlovák Paradicsom: Kirándulási ötletek

Ajánlataink a környéken

További ajánlatok

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet