Vodice

Vodice az Adriai-tenger partján, Sibeniktől 11 km-re északnyugatra található. A sok vízforrásnak (innen ered a Vodice név) köszönhetően a város és környéke buja zöld növényzettel borított. A partot gyönyörű pálmafák szegélyezik, amelyekről talán a legszebbek egész Dalmáciában.

Vodice ősi múltjának olyan műemlékek állítanak emléket, mint a háromszintes Csarić Bástya 1646-ból. Ma a torony udvara színházi előadásoknak és a nyári hónapokban szabadtéri mozinak ad otthont. Magába a bástyába nem lehet bemenni, mert nagyon rossz állapotban van. Egy másik fontos épület a 15. század elején gótikus stílusban épült Szentkereszt-templom. A tengerpart mentén egy pálmafákkal szegélyezett festői sétány húzódik. Ez a sétány a szomszédos üdülőhelyekre, Tribunjba (északon) és Srima-ba (délen) vezet.

Az erdővel borított Punta-félszigeten található a kavicsos strand, fokozatosan mélyül, így ideális a kisgyermekes családok számára. A Hagar strand partvonalát fenyők szegélyezik, amelyek kellemes árnyékot nyújtanak a forró nyári időszakban.

Térkép megjelenítése

Ezt a javaslatunkat a következő helyeken találod meg:Észak-Dalmácia

Kirándulási ötletek a környéken

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet